Goldman Sachs: Μείωσε τις πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ στο 20% από 25%
Ανανεώθηκε:
Θετική είναι η πρόβλεψη της Goldman Sachs για την αμερικανική οικονομία, καθώς μείωσε τις πιθανότητες να διολισθήσει σε ύφεση τους επόμενους 12 μήνες στο 20% από 25%, μετά τις τελευταίες εβδομαδιαίες εκθέσεις για τα επιδόματα ανεργίας και τις λιανικές πωλήσεις.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, νωρίτερα αυτό το μήνα, η Goldman είχε αυξήσει τις πιθανότητες ύφεσης των ΗΠΑ από 15%, αφού το ποσοστό ανεργίας εκτινάχθηκε σε υψηλό τριών ετών τον Ιούλιο, πυροδοτώντας τους φόβους για ύφεση.
«Τώρα έχουμε ψαλιδίσει την πιθανότητά μας από το 25% στο 20%, κυρίως επειδή τα στοιχεία για τον Ιούλιο και τις αρχές Αυγούστου δεν δείχνουν κανένα σημάδι ύφεσης, ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman Sachs στις ΗΠΑ Jan Hatzius.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Ο Hatzius δήλωσε ότι αν η έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Αυγούστου φανεί «αρκετά καλή», θα μείωνε την πιθανότητα ύφεσης των ΗΠΑ στο 15%.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, αλλά δεν απέκλεισε μια μείωση κατά 50 μονάδες βάσης, εάν η έκθεση για τις θέσεις εργασίας υπολείπεται των προσδοκιών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε πώληση στη Γερμανία πυραύλων Patriot αξίας 5 δισ. δολαρίων
SPONSORED
Μητσοτάκης για Γιώργο Σουφλιά: «Αποχαιρετώ έναν ειλικρινή υπηρέτη του δημοσίου συμφέροντος»
21:07
«Δεν έβαλα εγω τη φωτιά στο άλσος Βεΐκου» λέει ο μελισσοκόμος - Βίντεο τον δείχνει να τη σβήνει
20:58
«Η Ρωσία επιλέγει τον πόλεμο» απαντά ο Ζελένσκι ύστερα από την άρνηση Πούτιν να τον συναντήσει
20:50
Στην Κύπρο για μια βδομάδα η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Ολγκίν - Θα επισκεφθεί Άγκυρα και Αθήνα
20:49