Στο 2,8% ο πληθωρισμός στην Γερμανία τον Φεβρουάριο - Υψηλότερα από το αναμενόμενο
Στο 2,8% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία τον Φεβρουάριο, αμετάβλητος από τον Ιανουάριο, αλλά υψηλότερο από το αναμενόμενο, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Destatis την Παρασκευή.
Ο πληθωρισμός του Φεβρουαρίου συγκρίνεται με την εκτίμηση 2,7% των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters.
Η εναρμονισμένη μέτρηση του ετήσιου πληθωρισμού του Ιανουαρίου είχε επίσης διαμορφωθεί στο 2,8%, το οποίο ήταν ήδη αμετάβλητο από τον Δεκέμβριο.
Σε μηνιαία βάση, ο εναρμονισμένος πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,6%, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Destatis.
Ο λεγόμενος πυρήνας του πληθωρισμού, ο οποίος αφαιρεί το κόστος των τροφίμων και της ενέργειας, διαμορφώθηκε στο 2,6%, χαμηλότερα από την ένδειξη 2,9% του Ιανουαρίου.
Υπενθυμίζεται πως ο γερμανικός πληθωρισμός είχε πέσει κάτω από τον στόχο του 2% της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά επιταχύνθηκε εκ νέου στη συνέχεια και παραμένει πάνω από το κρίσιμο όριο για πέντε συνεχόμενους μήνες.
Κύπρος: Δυσαρέσκεια για την απεσταλμένη του γγ του ΟΗΕ που αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά»
23:05
Ένταση στο μπλόκο Πατρών - Πύργου: Οδηγός ΙΧ εμβόλισε αυτοκίνητα για να «σπάσει» τον αποκλεισμό
22:53
Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφασίζει για την αμερικανική υπηκοότητα μετά το διάταγμα Τραμπ
22:42
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες - Δικογραφία για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη
22:34