Ευρωπαϊκό πρόστιμο στον Μασκ για μη επαρκή αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης στο «Χ»
Εργάτης αφαιρεί έναν χαρακτήρα από την πινακίδα στα κεντρικά του Χ (πρώην Twitter) στο Σαν Φρανσίσκο (φωτογραφία αρχείου).
AP Photo/Godofredo A. Vásquez, FileΠρόστιμο ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων σκοπεύουν να επιβάλουν οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) του Ίλον Μασκ. Το πρόστιμο αφορά τις ανεπαρκείς πολιτικές για την αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου και της παραπληροφόρησης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, το X θα μπορούσε να κληθεί να αλλάξει το ίδιο το προϊόν που παρέχει.
Ωστόσο, τόνισαν ότι εξακολουθεί να υπάρχει πιθανότητα η εταιρεία και οι ρυθμιστικές αρχές να καταλήξουν σε συμφωνία βάσει της οποίας η X θα συμφωνούσε να αλλάξει τις πολιτικές της και να αποφύγει πρόστιμο.
Οι ευρωπαϊκές αρχές προκειμένου να αποφασίσουν το ύψος του προστίμου, φαίνεται να εξετάζουν την πιθανή αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ, δεδομένου του «εμπορικού πολέμου» που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ αλλά και του εκκρεμούς ζητήματος της Ουκρανίας.
Οι ευρωπαϊκές κυρώσεις αναμένεται να ανακοινωθούν σε λίγους μήνες, εντός καλοκαιριού.
Μια πηγή δήλωσε στους New York Times ότι το πρόστιμο θα μπορούσε να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ στοχεύουν να χρησιμοποιήσουν το X με παραδειγματικό τρόπο προκειμένου άλλες εταιρείες να σταματήσουν να παραβιάζουν τον νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες.
Κλειστά τα αεροδρόμια Κέρκυρας και Σαντορίνης λόγω εργασιών - Μέχρι πότε
08:35
Οι «εγκεφαλικοί σεισμοί» που μπορούν να αλλάξουν όσα γνωρίζουμε για τη σχιζοφρένεια
08:30
Στις αγορές η Ελλάδα με έκδοση 10ετούς ομολόγου: Η πρώτη για το 2026
08:23
«Δεν υπακούει σε κανόνες»: Γιατί το Sinners εξελίσσεται σε φαινόμενο του box office
08:12