«Χαμόγελα» στις ευρωπαϊκές αγορές στον απόηχο της αναστολής των δασμών Τραμπ - Άλμα στις μετοχές
Πίνακες πληροφοριών που δείχνουν τις καθημερινές εξελίξεις του γερμανικού χρηματιστηριακού δείκτη, DAX
AP Photo/Michael ProbstΡαγδαία άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές στο άνοιγμα της Πέμπτης (10/4), λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ πως θα ανασταλεί η επιβολή των δασμών για 90 ημέρες.
Ο περιφερειακός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 7,04% λίγο μετά το άνοιγμα. Οι μετοχές των τραπεζών, της τεχνολογίας και της βιομηχανίας κατέγραψαν τα μεγαλύτερα κέρδη, σημειώνοντας άνοδο 10%, 9,9% και 9,1% αντίστοιχα.
Σε μια ευμετάβλητη εβδομάδα για τις αγορές, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε την προηγούμενη συνεδρίαση με πτώση 3,5%, καταγράφοντας τις χαμηλότερες επιδόσεις του από τον Ιανουάριο του 2024, όπως εξηγεί το CNBC News.
Ο γερμανικός DAX παρουσιάζει άνοδο 7,38%, ενώ ο γαλλικός δείκτης CAC 40 εκτινάχθηκε κατά 6,4%, ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 7,8%.
Ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει επίσης άλμα 5,09% στις 8.070,10 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 7,13% στις 35.065 μονάδες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αισιοδοξία και στις ασιατικές αγορές μετά την αναστολή των δασμών - Καταγράφουν σημαντική άνοδο
Αντίστροφη μέτρηση για την επιχορήγηση βιβλίων ΔΥΠΑ - Πάνω από 120.000 vouchers έως σήμερα
04:00
Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ΔΥΠΑ - Ποιους προορισμούς καλύπτουν τα voucher
03:00
Τριπλή επιστροφή ενοικίου το 2026: Ποιους πολίτες αφορά - Ποια τα ποσά
02:00
Νέο πρόγραμα επιχειρηματικότητας της ΔΥΠΑ για ανέργους - Ποιοι οι δικαιούχοι
01:00