Πρόταση των ΗΠΑ για τους δασμούς επεξεργάζεται η Κίνα - Επιβεβαιώνει τις επαφές το Πεκίνο
Την πρόταση των ΗΠΑ για διαπραγμάτευση στο φλέγον ζήτημα των δασμών εξετάζει η Κίνα, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (2/5).
«Οι ΗΠΑ ανέλαβαν πρόσφατα πρωτοβουλία επανειλημμένα» να στείλουν μήνυμα στο Πεκίνο πως ελπίζουν «να διεξαχθούν συνομιλίες» όπως ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.
«Η Κίνα βρίσκεται σε διαδικασία εξέτασης» της πρότασης, ανέφερε.
Η ανακοίνωση αυτή έρχεται τη στιγμή που ο εμπορικός πόλεμος εξακολουθεί να βρίσκεται στο ναδίρ του μεταξύ των δύο κρατών, με την Κίνα να αποτελεί τη μόνη χώρα για την οποία δεν πάγωσε τους δασμούς η Ουάσιγκτον. Αυτή τη στιγμή σε βάρος του Πεκίνου έχουν επιβληθεί τελωνειακοί δασμοί ύψους 145% στα περισσότερα κινεζικά προϊόντα που εισάγονται στην αμερικανική αγορά, με την Κίνα να ανταποδίδει με δασμούς ύψους 125% στα αμερικανικά αγαθά.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει αναφέρει ότι η Κίνα έχει έρθει σε επαφή με τις ΗΠΑ προκειμένου να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις για τους τελωνειακούς δασμούς, κάτι το οποίο το Πεκίνο έχει διαψεύσει κατηγορηματικά.
Επομένως η ανακοίνωση αυτή αποτελεί την πρώτη επιβεβαίωση πως το Πεκίνο πράγματι επεξεργάζεται ένα σχέδιο, οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τραμπ: «Δεν θέλω να υποφέρει η Κίνα από τους δασμούς - Εξαιρετικό έργο στο μεταναστευτικό»
«Σπίτι μου ΙΙ»: Αντίστροφη μέτρηση για τα δάνεια του προγράμματος - Τι να προσέξετε
02:00
Chios Pass - Kythira Pass 2026: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις - Σε δύο φάσεις το πρόγραμμα
01:00
Μέχρι τις 15 Μαίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Youth Pass - Αναλυτικά η διαδικασία
00:30
Υδρόγειος Ασφαλιστική: Ισχυρή ανάπτυξη και νέο ιστορικό υψηλό στον Δείκτη Φερεγγυότητας το 2025
00:07