Δασμούς 100% σε ταινίες που δεν είναι Αμερικανικές ανακοίνωσε ο Τραμπ - «Το Χόλιγουντ πεθαίνει»
Την επιβολή δασμών ύψους 100% σε κινηματογραφικές ταινίες που παράγονται εκτός των ΗΠΑ, ανακοίνωσε την Κυριακή (5/5) ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κλιμακώνοντας τον εμπορικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει κατά παντός.
«Η αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία πεθαίνει πολύ γρήγορα. Tο Χόλιγουντ και πολλές άλλες περιοχές στις ΗΠΑ καταστρέφονται» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην πλατφόρμα Truth Social.
«Άλλες χώρες προσφέρουν κάθε είδους κίνητρα για να προσελκύουν κινηματογραφιστές μας και εταιρείες παραγωγής μας μακριά από τις ΗΠΑ» συμπλήρωσε στην ανάρτησή του, ενώ πρόσθεσε πως πρόκειται για «συντονισμένη προσπάθεια από πλευράς άλλων χωρών» που αποτελεί «απειλή» για την αμερικανική «εθνική ασφάλεια».

Μέχρι στιγμής, δεν έχει δώσει καμιά λεπτομέρεια για τους όρους και τις προϋποθέσεις επιβολής επιπρόσθετων τελωνειακών δασμών σε ταινίες που παράγονται εκτός ΗΠΑ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
FT: Ενώ ο εμπορικός πόλεμος φουντώνει, η Κίνα αποσύρεται «διακριτικά» από τα αμερικανικά ομόλογα
Ιράν: Ισχυρές εκρήξεις στο Ισφαχάν - Κοντά σε πυρηνικό εργοστάσιο και αεροπορική βάση
17:20
Εμανουέλ Μακρόν: Η Γαλλία θα αυξήσει τον αριθμό των πυρηνικών κεφαλών της
17:17
Ρούτε: Η Ευρώπη «υποστηρίζει απόλυτα» τη δράση των ΗΠΑ στο Ιράν - Δεν θα εμπλακεί το ΝΑΤΟ
16:58
Αύξηση 50% στις τιμές του φυσικού αερίου λόγω του πολέμου στο Ιράν
16:58