Έσοδα 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον μήνα από τους δασμούς αναμένουν οι ΗΠΑ
Εμπορευματοκιβώτια στο λιμάνι του Νιου Τζέρσεϊ.
AP Photo/Julia Demaree NikhinsonΟ υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Χάουαρντ Λούτνικ δήλωσε την Πέμπτη (7/8) πως αναμένει ότι η χώρα του οδεύει προς την είσπραξη εσόδων ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων από δασμούς τον μήνα, καθώς τίθενται σε εφαρμογή οι υψηλότεροι φόροι στις εισαγωγές από δεκάδες χώρες.
«Και θα έχετε τους ημιαγωγούς, τα φαρμακευτικά είδη, θα έχετε κάθε είδους επιπλέον έσοδα από δασμούς να εισρέουν», είπε ο Λούτνικ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με το Fox Business Network.
Όταν ερωτήθηκε εάν η προθεσμία της 12ης Αυγούστου για τη σύναψη μιας δασμολογικής συμφωνίας με την Κίνα θα μπορούσε να παραταθεί εκ νέου, ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου απάντησε πως θα ήταν πιθανό.
«Νομίζω ότι θα το αφήσουμε αυτό στην ομάδα που ασχολείται με το εμπόριο και στον πρόεδρο για να λάβουν αυτές τις αποφάσεις, όμως έχω την αίσθηση ότι θα καταλήξουν σε μία συμφωνία και ότι θα το παρατείνουν αυτό για επιπλέον 90 ημέρες, όμως θα το αφήσω στην ομάδα».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χωρίς «τέλος» οι δασμοί των ΗΠΑ - Ο Ντόναλντ Τραμπ κλιμακώνει τις πιέσεις
Οι δασμοί έφεραν 30 δισ. δολαρίων στα ταμεία των ΗΠΑ - Πού πάνε αυτά τα χρήματα
e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από 12 έως τις 16 Ιανουαρίου
06:00
Επίδομα θέρμανσης 2026: Πώς υπολογίζεται το επίδομα - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
05:00
Επιστροφή ενοικίου: Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα στους δικαιούχους
04:00
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Πότε λήγει η προθεσμία για το πρόγραμμα κατάρτισης δικαιούχων ανέργων
03:00