Άνοδος στις αγορές εν αναμονή της συνάντησης Τραμπ - Πούτιν
Αναλυτής της Wall Street
APΆνοδο καταγράφουν την Παρασκευή (15/8) τα Χρηματιστήρια στον κόσμο λίγο πριν από την συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Αλάσκα, οι οποίοι αναμένεται να έχουν το βράδυ συνομιλίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Στην Ευρώπη, οι δείκτες σημείωναν άνοδο εν αναμονή της δημοσίευσης πολλών οικονομικών στοιχείων στις ΗΠΑ.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραφε άνοδο 0,2% στις 10:17 ώρα Ελλάδος, ενώ γύρω στις 10:25 ώρα Ελλάδος το Χρηματιστήριο του Λονδίνου σημείωνε άνοδο 0,23%, της Φρανκφούρτης 0,35% και του Παρισιού 0,43%.
Στην Ασία, ο Nikkei σημείωσε άνοδο 1,71%, ωθούμενος από την ελαφρά επιτάχυνση της ιαπωνικής ανάπτυξης κατά 0,3% το δεύτερο τρίμηνο, έναντι 0,1% που αναμενόταν από την αγορά, παρά τους μήνες αβεβαιότητας σχετικά με τους αμερικανικούς τελωνειακούς δασμούς.
Στην αγορά συναλλάγματος, το γιεν κατέγραφε άνοδο 0,45% με την ισοτιμία του έναντι του δολαρίου να φτάνει τα 147,10 γιεν γύρω στις 10:20 ώρα Ελλάδος.
Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της φονικής επίθεσης στη Marfin - Τα καρέ που οδήγησαν σε συλλήψεις
20:30
Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο 27χρονος που ήρθε από τη Γερμανία και ξυλοκόπησε την πρώην σύντροφό του
20:22
Ινδία: Τουλάχιστον ένας νεκρός και 100 τραυματίες σε ινδικό φεστιβάλ αρμάτων
20:10
Ουκρανία: Ο Ζελένσκι όρισε υπουργό Άμυνας τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της χώρας
20:03