ΗΠΑ: Σπουδαστικά δάνεια 1,6 τρισ. δολαρίων σε χέρια ιδιωτών - Το σενάριο της πώλησης
Το ενδεχόμενο να πουλήσει τμήματα του χαρτοφυλακίου σπουδαστικών δανείων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αξίας 1,6 τρισ. δολαρίων, στην ιδιωτική αγορά, εξετάζει η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico ανώτεροι αξιωματούχοι του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Οικονομικών έχουν συζητήσει το ενδεχόμενο πώλησης τμημάτων υψηλής απόδοσης του τεράστιου χαρτοφυλακίου φοιτητικών χρεών της κυβέρνησης, τα οποία οφείλονται από περίπου 45 εκατομμύρια Αμερικανούς.
Η ιδέα αντανακλά την επιθυμία των κυβερνητικών αξιωματούχων να μειώσουν το μέγεθος του χρέους των φοιτητικών δανείων στον ισολογισμό της κυβέρνησης και συνάδει με τις ευρύτερες προσπάθειες των Ρεπουμπλικάνων να επεκτείνουν τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην οικονομία.
Ωστόσο, η πώληση του χρέους των ομοσπονδιακών φοιτητικών δανείων εγείρει σημαντικά λογιστικά και νομικά ζητήματα, προσθέτοντας νέα αβεβαιότητα για τους δανειολήπτες.
Ανάμεσα στα βασικά ερωτήματα που προκείπτουν περιλαμβάνουν το τι θα συμβεί με τις προστασίες των δανειοληπτών και αν η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εγγυάται οποιοδήποτε από τα δάνεια.
Ο ισραηλινός στρατός προειδοποιεί ότι θα βομβαρδίσει το συνοριακό πέρασμα Λιβάνου-Συρίας
22:28
Σύνταξη στα 67 έτη και στη Βρετανία - «Φουκώνει» τον προϋλογισμό κατά 10 δισ. λίρες
22:17
Reuters: Επανεκκίνηση με ανασχηματισμό σχεδιάζει ο Τραμπ εν μέσω πιέσεων από τον πολέμο με το Ιράν
22:05
Αντιπολεμική διαδήλωση στο Τελ Αβίβ: «Τέλος σε έναν πόλεμο χωρίς τέλος» (vid&pics)
21:53