Δημοσκόπηση Bloomberg: Στο 2,1% ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωζώνης το Νοέμβριο
Κοντά στο 2% αναμένεται να παραμείνει και το Νοέμβριο ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης, κάτι που θα πρέπει να είναι αρκετό για να πείσει τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να κρατήσουν και πάλι αμετάβλητα τα επιτόκια τους τον Δεκέμβριο.
Οι τιμές καταναλωτή πιθανότατα αυξήθηκαν κατά 2,1% τον Νοέμβριο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τον μέσο όρο 29 προβλέψεων σε έρευνα του Bloomberg. Τα στοιχεία θα δημοσιευτούν από την Eurostat την Τρίτη.
Ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος δεν περιλαμβάνει ασταθή στοιχεία όπως η ενέργεια, αναμένεται να παραμείνει στο 2,4%.
Η ΕΚΤ θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της για τα επιτόκια στις 18 Δεκεμβρίου και μια ακόμα μέτρηση του πληθωρισμού κοντά στο 2% αναμένεται να εντείνει την αποφασιστικότητα των υπευθύνων χάραξης πολιτικής να διατηρήσουν αμετάβλητο το κόστος δανεισμού.
Σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα myAGRO για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2026
02:00
Θερινές Εκπτώσεις: Αναλυτικός οδηγός αγορών - Οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων
01:00
Ένοπλες δυνάμεις: Επίδομα διοίκησης από 100 έως 500 ευρώ - Οι δικαιούχοι
00:30
Νεκρός εντοπίσθηκε στο σπίτι του στα Ίβηρα Σερρών 66χρονος - Σε πλήρη ελέλιξη οι έρευνες
23:59