Η ΕΚΤ αρνείται να παράσχει μηχανισμό υποστήριξης δανείου 163 δισεκ. δολαρίων στην Ουκρανία
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αρνήθηκε να παράσχει μηχανισμό υποστήριξης δανείου ύψους κάπου 140 δισεκατομμυρίων ευρώ (162,5 δισεκ. δολαρίων) στην Ουκρανία, απόφαση η οποία υπονομεύει το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χορηγήσει «δάνειο επανορθώσεων» βασιζόμενη σε δεσμευμένα αξιόγραφα της Ρωσίας, αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Financial Times.
Η ΕΚΤ συμπέρανε πως η εφαρμογή πρότασης που της υποβλήθηκε σχετικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παραβίαζε την εντολή της, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, που επικαλείται πηγές της χωρίς να τις κατονομάζει.
Η απόφαση προστίθεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Βρυξέλλες στο εγχείρημα να χορηγήσουν δάνειο με εγγύηση πόρους της ρωσικής κεντρικής τράπεζας δεσμευμένους στο Euroclear, το βελγικό αποθετήριο αξιογράφων.
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters σημειώνει ότι δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει την πληροφορία αυτή με ανεξάρτητο τρόπο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Plan B ψάχνει η Ευρώπη για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας: Τα ρωσικά κεφάλαια και το δάνειο - γέφυρα
Την άρση των αμερικανικών κυρώσεων κατά ευρωπαίων αξιωματούχων ζητεί ο Μακρόν από τον Τραμπ
11:43
«Ο Τραμπ απορεί γιατί το Ιράν δεν έχει συνθηκολογήσει», λέει ο Γουίτκοφ
11:33
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΣΤΡΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ CNN GREECE: Mega deals στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Το AI giga Factory στη Δυτική Μακεδονία, το InvestAI των 200 δισ., οι ευκαιρίες και οι κίνδυνοι
11:23
FT: «Πύλη» για το αμερικανικό LNG η Ελλάδα - Στοχεύει σε κεντρικό ρόλο στη μετά-ρωσική εποχή
11:20