Στο 2,9% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο - Στο 2% στην Ευρωζώνη
Στο 2,9% εκτιμάται ότι θα φτάσει ο πληθωρισμός στην Ελλάδα για τον Δεκέμβριο, από 2,8% τον Νοέμβριο, ενώ στο 2% ανέρχεται ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Eurostat.
Σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, Eurostat, τα υψηλότερα επίπεδα πληθωρισμού τον Δεκέμβριο στην ευρωζώνη καταγράφουν η Σλοβακία και η Εσθονία (4,1%), η Αυστρία (3,9%) και η Κροατία (3,8%).
Τον ίδιο μήνα, τα χαμηλότερα επίπεδα πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφηκαν στην Κύπρο (0,1%), στη Γαλλία (0,7%) και στην Ιταλία (1,2%).

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στην ευρωζώνη, οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Δεκέμβριο στο 3,4%, σε σύγκριση με 3,5% τον Νοέμβριο.
Ακολουθούν τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (2,6%), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,4%) και την ενέργεια (-1,9%).

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στο 2,2% ο πληθωρισμός της ευρωζώνης τον Νοέμβριο - Τα στοιχεία της Eurostat
«Άνοιξαν» οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης δικαιούχων Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
17:25
Αγρότες: Από πού διέρχονται τα αυτοκίνητα στα μπλόκα στην Αθηνών - Λαμίας - Χαλκίδας
17:21
«Ναι» από τους αγρότες για συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη μετά την πρόσκληση Μαρινάκη
17:17
Επίσκεψη Μητσοτάκη στον «Άγιο Σάββα»: Σε τρεις μήνες από τώρα δεν θα έχουμε αναμονές στα χειρουργεία
17:11