Στο 2,9% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο - Στο 2% στην Ευρωζώνη
Στο 2,9% εκτιμάται ότι θα φτάσει ο πληθωρισμός στην Ελλάδα για τον Δεκέμβριο, από 2,8% τον Νοέμβριο, ενώ στο 2% ανέρχεται ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Eurostat.
Σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, Eurostat, τα υψηλότερα επίπεδα πληθωρισμού τον Δεκέμβριο στην ευρωζώνη καταγράφουν η Σλοβακία και η Εσθονία (4,1%), η Αυστρία (3,9%) και η Κροατία (3,8%).
Τον ίδιο μήνα, τα χαμηλότερα επίπεδα πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφηκαν στην Κύπρο (0,1%), στη Γαλλία (0,7%) και στην Ιταλία (1,2%).

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στην ευρωζώνη, οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Δεκέμβριο στο 3,4%, σε σύγκριση με 3,5% τον Νοέμβριο.
Ακολουθούν τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (2,6%), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,4%) και την ενέργεια (-1,9%).

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στο 2,2% ο πληθωρισμός της ευρωζώνης τον Νοέμβριο - Τα στοιχεία της Eurostat
Κάθριν Ο' Χάρα: Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα πριν καταλήξει
14:10
Ζωγράφου: Η στιγμή που αστυνομικός παγιδεύει και ξεσκεπάζει τη σπείρα διακίνησης ναρκωτικών - Βίντεο ντοκουμέντο
13:59
ΕΛΑΣ: Τεχνική βλάβη στο «100» - «Δεν στερήθηκαν οι πολίτες τη συνδρομή της Αστυνομίας»
13:50
ΝΔ: Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπή για το Συνέδριο στις 15 Μαΐου - Πρόεδρος ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος
13:41