Ο Τραμπ ανακοίνωσε δασμούς 25% σε όποια χώρα συναλλάσσεται με το Ιράν - Σε ισχύ άμεσα
Ο Ντόναλντ Τραμπ
AP Photo/Evan VucciΔασμούς ύψους 25% θα επιβάλλουν οι ΗΠΑ σε όσες χώρες συναλλάσσονται με το Ιράν, όπως ανακοίνωσε αργά την Δευτέρα (12/1) ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.
Ειδικότερα, ο Τραμπ ανακοίνωσε στο Truth Social ότι «οποιαδήποτε χώρα έχει εμπορικές συναλλαγές με το Ιράν θα υποστεί επιπρόσθετους τελωνειακούς δασμούς 25% από τις ΗΠΑ» μία απόφαση που χαρακτήρισε «οριστική», διευκρινίζοντας ότι «τίθεται σε ισχύ άμεσα».
Η ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου καταγράφεται εν μέσω συνεχιζόμενων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Ισλαμική Δημοκρατία και πληροφοριών για εκατοντάδες νεκρούς.
Ο εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους θα ασκήσει πίεση στην Τεχεράνη, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών επιλογών, καθώς οι ηγεσίες των δυο κρατών, καθώς και του Ισραήλ, ανταλλάσσουν συνεχώς απειλές τις τελευταίες ημέρες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ δεν φοβάται την στρατιωτική επιλογή στο Ιράν - Πρώτα όμως η διπλωματία
Παράταση έως 17 Ιουλίου για τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ
09:22
Νταλίκα φορτωμένη με καρπούζια τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα στην Ιόνια Οδό - Δείτε βίντεο
09:14
Helleniq Energy: Γυρίζει σελίδα με την νέα στρατηγική ανάπτυξης Vision 2030+
09:07
Νέα Υόρκη: «Παγώνουν» τα ενοίκια για ένα εκατομμύριο κατοικίες
09:02