Ο Τραμπ ανακοίνωσε δασμούς 25% σε όποια χώρα συναλλάσσεται με το Ιράν - Σε ισχύ άμεσα
Ο Ντόναλντ Τραμπ
AP Photo/Evan VucciΔασμούς ύψους 25% θα επιβάλλουν οι ΗΠΑ σε όσες χώρες συναλλάσσονται με το Ιράν, όπως ανακοίνωσε αργά την Δευτέρα (12/1) ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.
Ειδικότερα, ο Τραμπ ανακοίνωσε στο Truth Social ότι «οποιαδήποτε χώρα έχει εμπορικές συναλλαγές με το Ιράν θα υποστεί επιπρόσθετους τελωνειακούς δασμούς 25% από τις ΗΠΑ» μία απόφαση που χαρακτήρισε «οριστική», διευκρινίζοντας ότι «τίθεται σε ισχύ άμεσα».
Η ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου καταγράφεται εν μέσω συνεχιζόμενων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Ισλαμική Δημοκρατία και πληροφοριών για εκατοντάδες νεκρούς.
Ο εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους θα ασκήσει πίεση στην Τεχεράνη, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών επιλογών, καθώς οι ηγεσίες των δυο κρατών, καθώς και του Ισραήλ, ανταλλάσσουν συνεχώς απειλές τις τελευταίες ημέρες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ δεν φοβάται την στρατιωτική επιλογή στο Ιράν - Πρώτα όμως η διπλωματία
Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η πρώτη αποστολή Έλληνα αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
11:13
Καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη - Ανέβασε ανήλικες σε κλεμμένη μηχανή και αγνόησε αστυνομικούς
11:06
Λάρισα: Πώς πείστηκε να παραδοθεί ο 50χρονος που κρατούσε όμηρο την πρώην σύζυγό του
11:00
Ολοκληρώνονται οι όμιλοι στο Παγκόσμιο με καθημερινό Undoxing εμπειριών-προσφορών στο ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
10:59