ΔΝΤ για Ιράν: Ο οικονομικός αντίκτυπος του πολέμου θα εξαρτηθεί από τη διάρκειά του
Το σήμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου
(AP Photo/Andrew Harnik, File)Από την διάρκεια και το μέγεθος των ζημιών που θα υποστούν οι υποδομές και οι βιομηχανίες της περιοχής, θα εξαρτηθεί ο αντίκτυπος που θα έχει η κοινή στρατιωτική επιχείρηση ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν, στην παγκόσμια οικονομία.
Ιδιαίτερο μέλημα αποτελεί το κατά πόσο η αύξηση των τιμών της ενέργειας θα είναι βραχύβια ή θα διαρκέσει περισσότερο, αναφέρε επίσης το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ο πρώτος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ, Dan Katz, δήλωσε στη διάσκεψη του Milken Institute Future of Finance στην Ουάσινγκτον ότι η σύγκρουση «σίγουρα έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει σημαντικά την παγκόσμια οικονομία σε μια σειρά δεικτών, όπως ο πληθωρισμός, η ανάπτυξη κ.λπ.».
Το ΔΝΤ θα εξετάσει τις υλικές ζημιές στις υποδομές, τις επιπτώσεις στον τουρισμό, τις αεροπορικές μεταφορές και τις εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας.
Φάμελλος: Σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών - Αυτονόητη και αδιαπραγμάτευτη η στήριξη σε Κύπρο
13:04
Θανάσης Τσαλταμπάσης: Τα μυαλά μου είναι στο κεφάλι μου, αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία μου
13:01
Ναυάγιο πλοίου που μετέφερε LNG ανοικτά της Λιβύης - Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία (pics&vid)
13:00
Ιράν: «Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ επιβίωσε των επιθέσεων» - Ήταν εκτός Τεχεράνης όταν σκοτώθηκε ο πατέρας του
12:56