Σταθερά υψηλές οι τιμές του πετρελαίου - Πάνω από τα 100 δολάρια αμερικανικό αργό και brent
Ψηλές παραμένουν οι τιμές του πετρελαίου με το βαρέλι να φτάνει ή να παραμένει στα εκατό δολάρια, καθώς ο πόλεμος μαίνεται στη Μέση Ανατολή για τρίτη εβδομάδα.
Γύρω στις 02:15 (ώρα Ελλάδας), καθώς άρχιζαν οι συναλλαγές στην Ασία, η τιμή του βαρελιού του WTI , αμερικανικής ποικιλίας αναφοράς, αυξανόταν κατά 0,11%, στα 98,82 δολάρια, ενώ αυτή του Brent Βόρειας Θάλασσας κατά 0,79%, στα 103,95 δολάρια.
Οι τιμές πάντως δεν παρουσιάζουν τις απότομες ανόδους των τελευταίων ημερών. Οι τιμές του αργού απογειώθηκαν μετά το ξέσπασμα της ένοπλης σύρραξης -- αυτή του WTI αυξήθηκε κατά σχεδόν 50% μέσα σε δυο εβδομάδες.
Το στενό του Χορμούζ, από το οποίο διέρχεται υπό κανονικές συνθήκες το ένα πέμπτο των υδρογονανθράκων που προορίζονται για τις διεθνείς αγορές, παραμένει σχεδόν εντελώς κλειστό, καθώς το Ιράν δεν κρύβει ότι εννοεί να ασκήσει πίεση στις ΗΠΑ και στην παγκόσμια οικονομία.
«Οδύσσεια»: «Η ταινία της χρονιάς», λένε τα διεθνή μέσα για τον Κρίστοφερ Νόλαν
17:39
Γάζα: Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ισραηλινά πλήγματα
17:27
«I Play Rocky»: Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για τη δημιουργία του θρυλικού «Rocky»
17:16
Νέο Πρόγραμμα Αποφοίτων της Allwyn Hellas για τους επαγγελματίες του αύριο
17:15