Ο Πούτιν κερδίζει τουλάχιστον 760 εκατ. δολάρια ημερησίως λόγω του πολέμου στο Ιράν
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν
AP Photo/Pavel GolovkinΤουλάχιστον 760 εκατομμύρια δολάρια ημερησίως κερδίζει η Μόσχα, καθώς ο πόλεμος στο Ιράν αυξάνει τη ζήτηση για ρωσικό πετρέλαιο.
Τα έσοδα του Κρεμλίνου από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο αναμένεται να διπλασιαστούν τον Μάρτιο και να ανέλθουν από 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχεδόν 24 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Οικονομική Σχολή του Κιέβου, την οποία επικαλείται η Telegraph.
Ακόμα και αν ο πόλεμος τελειώσει σύντομα, τα έσοδα της Ρωσίας από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα μπορούσαν να φτάσουν τα 218,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2026.
Υπενθυμίζεται ότι, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έδωσε το «πράσινο φως» για την πώληση ρωσικού πετρελαίου, καθώς οι τιμές έχουν εκτοξευτεί λόγω του πολέμου με το Ιράν.
Το υπουργείο Οικονομικών είχε εκδώσει «γενική άδεια» που επέτρεπε την πώληση αργού πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων από τη Ρωσία που φορτώθηκαν σε δεξαμενόπλοια πριν από τη 12η Μαρτίου έως και τις 11 Απριλίου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Roller coaster στις αγορές πετρελαίου - Ξεπέρασε τα 104 δολάρια το Brent και υποχώρησε στη συνέχεια
«Time Out»: Πρωταγωνιστής στο ψυχολογικό δράμα του Netflix ο Άνταμ Σάντλερ
13:05
Ημαθία: Συνελήφθησαν δύο άτομα για απάτες εις βάρος ηλικιωμένων - Απέσπασαν χιλιάδες ευρώ και λίρες
12:55
Τραμπ για Ιράν: «Μας παρακαλούν για συμφωνία, να σοβαρευτούν πριν να είναι αργά» - Χτυπήθηκε πυρηνική εγκατάσταση στο Ισραήλ
12:53
ΥΠΠΟ: Συντήρηση της μοναδικής ξυλόγλυπτης εικόνας του Αγίου Γεωργίου στην Καστοριά (pics)
12:49