«Πράσινο φως» για την αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της UniCredit - Ένα βήμα πιο κοντά στη Commerzbank
Οι μέτοχοι του ιταλικού τραπεζικού κολοσσού UniCredit, έδωσαν το πράσινο φως για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, μια κίνηση που φέρνει ένα βήμα πιο κοντά την εξαγορά της γερμανικής Commerzbank, ύψους 34 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι επενδυτές που παρευρέθηκαν σήμερα στην έκτακτη γενική συνέλευση της UniCredit, ενέκριναν την έκδοση έως και 470 εκατομμυρίων νέων μετοχών για μια πιθανή συμφωνία.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο θα αποφασίσει σε δεύτερο χρόνο για το πραγματικό ποσό της αύξησης κεφαλαίου, την τιμή έκδοσης και άλλους όρους.
Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, η ιταλική τράπεζα αναμένεται να προσφέρει 0,485 δικές της μετοχές για κάθε μετοχή της Commerzbank, γεγονός που συνεπάγεται μια τιμή περίπου 31,8 ευρώ ανά μετοχή.
Αυτό αποτιμά την προσφορά για τη γερμανική τράπεζα στα 34,4 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την τιμή κλεισίματος του Απριλίου, σχεδόν 10% κάτω από την αγοραία αξία της, γράφει το Bloomberg.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η UniCredit αυξάνει τη συμμετοχή της στην Alpha Bank στο 29,5% - Πράσινο φως από την ΕΚΤ
Πανελλήνιες 2026: Πώς να προστατεύσετε τα μάτια σας από το πολύωρο διάβασμα
17:00
Μητσοτάκης σε Βάντεφουλ: Μαζί με την Κύπρο βρισκόμαστε πιο κοντά σε όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή
16:59
Γεραπετρίτης: Πρόθεσή μας να αναλάβουμε ρόλο για την ασφαλή διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ
16:56
Νέα μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του 62χρονου από το Αλιβέρι - Έρευνες στην παραλία Πεθαμένου
16:44