Οι ΗΠΑ εξετάζουν «πάγωμα» του ομοσπονδιακού φόρου καυσίμων για να μειώσουν την τιμή στην αντλία
Πρατήριο καυσίμων στις ΗΠΑ
AP Photo/Jenny KaneΑνοικτό το ενδεχόμενο να αναστείλει τον ομοσπονδιακό φόρο στα καύσιμα για να μειώσει τις τιμές στα πρατήρια αφήνει η κυβέρνηση Τραμπ.
«Όλα τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν για να μειωθεί η τιμή στα πρατήρια και για τους Αμερικανούς, υποστηρίζονται από αυτή την κυβέρνηση», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Κρις Ράιτ στην εκπομπή «Meet the Press» του NBC News.
Ο Ράιτ δήλωσε επανειλημμένα ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί εάν οι τιμές της βενζίνης θα μπορούσαν να πέσουν κάτω από τα τρία δολάρια ανά γαλόνι αργότερα φέτος - ή να αυξηθούν πάνω από τα πέντε δολάρια - εν μέσω του πολέμου ΗΠΑ-Ισραήλ στο Ιράν, αλλά ισχυρίστηκε ότι υπάρχει μια «απίστευτα λαμπρή» προοπτική για την παραγωγή ενέργειας σε χώρες όπως η Βενεζουέλα.
Η μέση τιμή της βενζίνης στις ΗΠΑ είναι επί του παρόντος 4,52 δολάρια ανά γαλόνι, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Αυτοκινήτων (AAA), με ομοσπονδιακό φόρο περίπου 18 σεντς ανά γαλόνι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το ακριβό πετρέλαιο και η έλλειψη καυσίμων απειλεί τις καλοκαιρινές διακοπές
Σήκωσε το γάντι η κυβέρνηση: Σκωπτική απάντηση Μαρινάκη στις μομφές Τσίπρα περί εθνικών ηττών
19:36
Ακαριαίος θάνατος για 28χρονο στην Καβάλα - Έπεσε στο κενό από τον 4ο όροφο
19:27
Γαλλία: Στη φυλακή 217 άτομα για τα βίαια επεισόδια στις διαδηλώσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου
19:17
Η ανακοίνωση του Ιπποκράτειου νοσοκομείου για τον Γιώργο Κώτσηρα - Πότε παίρνει εξιτήριο
19:07