«Κλειδώνει» η τελική έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τους δασμούς ΕΕ- ΗΠΑ
Η εβδομάδα ξεκίνησε με την απειλή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πως θα επιβάλει νέους δασμούς «100%» σε γαλικά κρασιά και σαμπάνιες, αν δεν καταργηθεί ο φόρος τεχνολογίας, ωστόσο την Τρίτη (16/6) το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να δώσει την τελική του έγκριση σε δύο νομοθετικές πράξεις για την εφαρμογή των δασμολογικών δεσμεύσεων της ΕΕ στο πλαίσιο της κοινής δήλωσης.
Συγκεκειμένα, ο ευρωβουλευτής Bernd Lange θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 16 Ιουνίου στις 15:00 (ώρα Ελλάδας) σχετικά με τη δασμολογική νομοθεσία που επηρεάζει της εμπορικές σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ.
Οι προτάσεις, οι οποίες έχουν ήδη συμφωνηθεί από τους διαπραγματευτές του Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, θα εξαλείψουν την πλειονότητα των δασμών σε βιομηχανικά και γεωργικά προϊόντα που προέρχονται από τις ΗΠΑ.
Παράλληλα, οι διαπραγματευτές συμφώνησαν σε σειρά διατάξεων που ενισχύουν την αρχική πρόταση της Επιτροπής.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Απειλές Τραμπ σε Γαλλία: Δασμοί 100% σε κρασιά και σαμπάνιες, αν δεν καταργηθεί ο φόρος τεχνολογίας
«Πράσινο φως» από την Κομισιόν για την εμπορική συμφωνία ΕΕ - ΗΠΑ
Σύγκρουση... παροχών μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Τσίπρα - Πώς αντιδρά η κυβέρνηση
17:37
Να αλλάξει ριζικά τη συμπεριφορά του καλεί το Ιράν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
17:32
Έφτασε ο Τραμπ στη Γενεύη για τη σύνοδο της G7 - Στο επίκεντρο η συμφωνία με το Ιράν
17:26
Μεταναστευτικό, οικονομία και επενδύσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη - Χάφταρ
17:20