Νέο pop up εστιατόριο από τη Mastercard και τον Γαστρονόμο, με γεύσεις και αρώματα Μικράς Ασίας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο pop up εστιατόριο από τη Mastercard και τον Γαστρονόμο, με γεύσεις και αρώματα Μικράς Ασίας

Στο θυμικό των Ελλήνων, η Μικρά Ασία είναι συνυφασμένη με τις γεύσεις και τα αρώματά της. Ειδικά η κουζίνα της Σμύρνης αποτελούσε ένα πολύ βασικό κεφάλαιο του πολιτισμού αυτής της ιστορικής και κοσμοπολίτικης πόλης, η οποία κληροδότησε έναν πραγματικό γαστρονομικό θησαυρό στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα.

Στο θυμικό των Ελλήνων, η Μικρά Ασία είναι συνυφασμένη με τις γεύσεις και τα αρώματά της. Ειδικά η κουζίνα της Σμύρνης αποτελούσε ένα πολύ βασικό κεφάλαιο του πολιτισμού αυτής της ιστορικής και κοσμοπολίτικης πόλης, η οποία κληροδότησε έναν πραγματικό γαστρονομικό θησαυρό στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα.

Σήμερα, οι λάτρεις της μικρασιατικής κουζίνας και γενικότερα του μικρασιατικού πολιτισμού, έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ένα μαγικό ταξίδι στον χρόνο, με οδηγό τη γεύση. Το pop up εστιατόριο «Βεγγέρα στη Σμύρνη» είναι ήδη μέρος της γαστρονομικής σκηνής της Αθήνας και προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους πελάτες του, που έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αυθεντικές, παραδοσιακές, σμυρναίικες συνταγές.

Νέο Pop Up εστιατόριο από τη Mastercard και τον Γαστρονόμο

Το εστιατόριο αυτό είναι pop up, δηλαδή έχει δημιουργηθεί για περιορισμένο χρονικό διάστημα από τη Mastercard και τον Γαστρονόμο, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και προσφέρει μια ανεκτίμητη γαστρονομική εμπειρία για τους κατόχους καρτών Mastercard. Ήδη το όνομά του, «Βεγγέρα στη Σμύρνη», μας ταξιδεύει στις μικρασιατικές βεγγέρες, τις επισκέψεις στα φιλόξενα σπίτια που άνοιγαν για όλους και ιδίως στα μεγάλα, πλούσια τραπέζια που στήνονταν κάθε φορά, με κάθε αφορμή, με ή χωρίς προετοιμασία, πάντα όμως με άπλετη διάθεση προσφοράς.

Στη «Βεγγέρα στη Σμύρνη» της Mastercard και του Γαστρονόμου, το τραπέζι «στρώνει» για όλους εμάς η γνωστή σεφ Νένα Ισμυρνόγλου η οποία, με ρίζες από τη Σμύρνη, την Καππαδοκία και την Πόλη, έχει την επιμέλεια του υπέροχου μενού. Η ίδια, εμπνέεται από τις αυθεντικές συνταγές σμυρναίικων οικογενειών και μας ταξιδεύει στη γαστρονομική παράδοση της Σμύρνης, αναδεικνύοντας γεύσεις, μυρωδιές, υλικά και τρόπους μαγειρέματος που μεταφέρουν την ουσία του σμυρναίικου πολιτισμού.

Opening event για το Pop Up εστιατόριο Mastercard-Γαστρονόμου στο Μπενάκη

Το «Βεγγέρα στη Σμύρνη» από τη Mastercard και τον Γαστρονόμο διοργανώνει στις 10 Νοεμβρίου το επίσημο opening event, με την παρουσία υψηλών προσκεκλημένων από την κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Αθήνας. Οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τις μοναδικές δημιουργίες της Νένας Ισμυρνόγλου, μέσα από τη μυστηριακή ατμόσφαιρα που δημιουργεί ήδη ο χώρος στον οποίο φιλοξενείται το εστιατόριο και δεν είναι άλλος από το Μουσείο Μπενάκη. Η τεράστια κληρονομιά της κουζίνας της Μικράς Ασίας μετατρέπεται σε μία μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, η οποία προσφέρεται στους κατόχους των καρτών της Mastercard® και έχει σκοπό να τους ταξιδέψει στην ιστορία, στη μοναδική κουλτούρα του σμυρναίικου πολιτισμού, καθώς και σε συναισθήματα και αναμνήσεις εκείνης της εποχής.

Επιπλέον, οι κάτοχοι καρτών Mastercard®, εξάλλου, μέσα από την πλατφόρμα priceless.com, έχουν την ευκαιρία να ζήσουν, δύο ακόμα ανεκτίμητες εμπειρίες: Αρχικά ένα Masterclass με την ίδια τη Νένα Ισμυρνόγλου, όπου η σπουδαία σεφ παρουσιάζει τις πτυχές της σμυρναίικης κουζίνας και την τεράστια γαστρονομική της παράδοση στο εστιατόριο «Βεγγέρα στη Σμύρνη». Επίσης, μπορούν να απολαύσουν μία ιδιωτική ξενάγηση στην έκθεση του Μουσείου Μπενάκη για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, κατά την οποία το Μουσείο θα λειτουργεί αποκλειστικά για αυτούς, καθώς συνεχίζουν με ένα γαστρονομικό ταξίδι στο pop-up εστιατόριο. H γαστρονομία, άλλωστε, είναι για τη Mastercard ένας τρόπος για να προσφέρει στους κατόχους των καρτών της ανεκτίμητες εμπειρίες – κάτι που αποτελεί σταθερό της στόχο.

Αξίζει επίσης να γνωρίζουμε ότι στο πλαίσιο της λειτουργίας του εστιατορίου και με στόχο την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων, η Mastercard συνεργάζεται με τις ΜΚΟ «Περίσσευμα καρδιάς» και «Μπορούμε», για την δωρεά σε αυτές μερίδων φαγητού.

Κάθε βραδιά στο συγκεκριμένο εστιατόριο, δημιουργείται μία βεγγέρα από εκείνες που έμεναν αξέχαστες στη σμυρναίικη κοινωνία του 19ου αιώνα και οι οποίες χαρακτήρισαν και έδωσαν ταυτότητα σε έναν ολόκληρο πολιτισμό. Παραδοσιακές συνταγές, δοσμένες με τον έμπειρο τρόπο και τη βαθιά γνώση της Νένας Ισμυρνόγλου, υπόσχονται να μας μεταφέρουν την ατμόσφαιρα μιας μεγαλοπρεπούς βεγγέρας της Σμύρνης, με γεύσεις, μυρωδιές και μουσικές – τον ιδανικό τρόπο για να πραγματοποιήσουμε ένα μοναδικό ταξίδι στον χρόνο…

Κρατήσεις για το pop up εστιατόριο «Βεγγέρα στη Σμύρνη» που δημιούργησε η Mastercard με τον Γαστρονόμο και το οποίο θα λειτουργεί έως και τις 18/12, μπορούν να γίνουν online μεσω του benaki.org/smyrnirestaurant ή τηλεφωνικά στο 6981692689.