Το ΑΛΟΥΜΙΝΟΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ, ο τομέας Μεταλλουργίας της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, σε συνεργασία με την GE Power, τον Τομέα Ενεργειακών Υπηρεσιών της General Electric, δημιουργούν το πρώτο στον κόσμο ψηφιακό ισοδύναμο της διεργασίας ηλεκτρόλυσης του αλουμινίου.

Διαβάστε επίσης

 Η πρωτοποριακή συνεργασία της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ με την GE στοχεύει στην βελτιστοποίηση της παραγωγικότητας και τη μείωση της κατανάλωσης και κόστους ενέργειας στον τομέα του αλουμινίου. Πρόκειται για μία καινοτόμα ψηφιακή λύση στην διαδικασία ηλεκτρόλυσης του αλουμινίου, βασισμένη στο λειτουργικό σύστημα Predix της GE.

H GE επιλέγει το ΑΛΟΥΜΙΝΟΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ και η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ εφαρμόζοντας τις ψηφιακές λύσεις της GE για την ηλεκτρόλυση του αλουμινίου ανοίγει το δρόμο για αύξηση της παραγωγικότητας και μείωση κατανάλωσης ενέργειας στον κρίσιμο τομέα του αλουμινίου σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η εφαρμογή της ψηφιακής αυτής λύσης θα συμβάλει στη βελτίωση της λειτουργικής απόδοσης της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ, μειώνοντας, σε ετήσια βάση, το κόστος πρώτων υλών, την κατανάλωση ενέργειας και το κόστος αποκατάστασης των τρυπημάτων στις λεκάνες ηλεκτρόλυσης.

Οι ψηφιακές εφαρμογές αποτελούν ένα σημαντικό βήμα στην οργάνωση της επόμενης γενιάς της διεργασίας της ηλεκτρόλυσης του αλουμινίου σε παγκόσμιο επίπεδο και ξεκινούν από την ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.


Διαβάστε επίσης

Μυτιληναίος: Αύξηση τζίρου και κερδών στο πρώτο τρίμηνο 2018

Μυτιληναίος: Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και συναίνεση

Μυτιληναίος: Ο ανταγωνισμός στην αγορά ηλεκτρισμού θα έρθει με επενδύσεις

Οριστικός διακανονισμός μεταξύ της Σερβίας και του Ομίλου Μυτιληναίος