ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αρχές 2018 θα «κλείσει» η πώληση της Cyta Ελλάδος

Αρχές 2018 θα «κλείσει» η πώληση της Cyta Ελλάδος

Με αρκετά γρήγορους ρυθμούς δείχνει να προχωρά η διαδικασία για την πώληση της Cyta Ελλάδος, καθώς εκτιμάται ότι μπορεί να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια του τηλεπικοινωνιακού συνεδρίου InfoCom World ο διευθύνων σύμβουλος της Cyta Ελλάδος, Γιάννης Κουλίας, εντός των επόμενων 10 ημερών πρόκειται να ξεκινήσει η δεύτερη φάση της διαδικασίας, στόχος της οποίας είναι να καταλήξει στην κατάθεση δεσμευτικών προσφορών. Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη φάση εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την ελληνική θυγατρική του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού παρόχου της Κύπρου η Wind Ελλάς, η Vodafone Ελλάδος και η PCCW Global, η οποία εδρεύει στο Χονγκ Kονγκ.Στη δεύτερη φάση, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία της Cyta Ελλάδος καθώς θα αποκτήσουν πρόσβαση στο αποκαλούμενο virtual data room.

Σύμφωνα με τον κ. Κουλία, η Cyta είναι ανοικτή σε όλες τις προσφορές. Δηλαδή, δεν ενδιαφέρεται μόνο για μία προσφορά αποκλειστικά σε χρήματα, αλλά θα μπορούσε να αποδεχτεί και μία προσφορά για μερική εξαγορά ή για ανταλλαγή μετοχών, με τον στόχο να είναι πάντα το μεγαλύτερο όφελος για τον κυπριακό οργανισμό. Ο κ. Κουλίας σημείωσε ότι η διαδικασία προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς και εκτίμησε ότι πιθανότατα θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2018.

Σημειώνεται πως η Cyta Ελλάδος είχε στο τέλος του 2016 περίπου 307 χιλιάδες πελάτες στο χώρο της σταθερής τηλεφωνίας και των ευρυζωνικών συνδέσεων, ενώ οι πελάτες κινητής τηλεφωνίας -που προσφέρει η εταιρεία λειτουργώντας ως εικονικός πάροχος- ανήλθαν σε 51 χιλιάδες, εκ των οποίων το 75% ήταν πελάτες κινητής συμβολαίου.

Τα έσοδα για το 2016 ανήλθαν στα 90,8 εκατ. ευρώ σημειώνοντας οριακή μείωση της τάξεως του 1,2% σε σχέση με το 2015. Το μικτό κέρδος ανήλθε το 2016 στα 26,90 εκατ. ευρώ (έναντι 26,96 εκατ. ευρώ το 2015), η ζημία προ φόρων χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων στα 14,51 εκατ. ευρώ (έναντι ζημίας 14,47 εκατ. ευρώ το 2015) και η ζημία προ φόρων στα 18,91 εκατ. ευρώ (έναντι ζημίας 18,80 εκατ. ευρώ το 2015).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ