ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού: Η Ελλάδα ως προορισμός και ως ευρωπαϊκή πύλη

Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού: Η Ελλάδα ως προορισμός και ως ευρωπαϊκή πύλη

Η ασιατική αγορά παρουσιάζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, λόγω μεγέθους, απόστασης και κυρίως, λόγω κουλτούρας, τόσο σε επίπεδο προσωπικών όσο και σε επίπεδο επιχειρηματικών σχέσεων. Oι ταχύτητες με τις οποίες αναπτύσσονται τα ασιατικά τουριστικά ρεύματα εξελίσσονται ραγδαία τα τελευταία χρόνια “ταξιδεύοντας” προς την Ευρώπη.

Στόχος λοιπόν του Συνεδρίου της PHILOXENIA είναι να διερευνήσει τις τάσεις και το ενδιαφέρον αυτής της νέας τουριστικής αγοράς για τη χώρα μας με σκοπό να διευκολύνει διαδικασίες και να θέσει προϋποθέσεις, οι οποίες κρίνονται απαραίτητες για την αθρόα προσέλευση των τουριστικών ρευμάτων από τις ασιατικές χώρες.

Το Συνέδριο αναπτύσσεται σε τρεις θεματικές ενότητες και μία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με το ακόλουθο περιεχόμενο:

"Η ανάπτυξη και οι τάσεις του εξερχόμενου τουρισμού από την Ασία"

Θα παρουσιάσει την ανάπτυξη και τις τάσεις του εξερχόμενου τουρισμού από την Ασία, μαζί με τα μεγέθη και τους παράγοντες που επηρεάζουν-διαμορφώνουν τη δυναμική του ασιατικού τουρισμού.

1 copy copy
2 copy copy

"Συνδεσιμότητα και ταξιδιωτικές διευκολύνσεις"

Θα συζητηθούν θέματα της συνδεσιμότητας μεταξύ ασιατικών και ευρωπαϊκών πόλεων γενικά, καθώς και της Ελλάδος ειδικά. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο θέμα των θεωρήσεων visa.

"Προσεγγίζοντας τον Ασιάτη ταξιδιώτη"

Θα αναφερθούν εμπειρίες και βέλτιστες πρακτικές μάρκετινγκ στην προσπάθεια προσέγγισης-προσέλκυσης του Ασιάτη ταξιδιώτη.

3

Στρογγυλό τραπέζι με θέμα: "Πόσο έτοιμος είναι ο ελληνικός τουρισμός και τι πρέπει να γίνει άμεσα;"

Αφού ληφθούν υπόψη τα κύρια σημεία των τριών πρώτων ενοτήτων, θα συζητηθεί κατά πόσον ο ελληνικός τουρισμός είναι έτοιμος για την ασιατική αγορά και ποια θα πρέπει να είναι τα αμέσως επόμενα βήματα.

Ομιλητές στο Συνέδριο θα είναι εκπρόσωποι από: Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, Υπουργείο Τουρισμού και Εξωτερικών της Ελλάδος, Υπουργείο Τουρισμού της Ιταλίας, Athens International Airport, Qatar Airways, Global Tourism Economy Forum-Macau, IVY Alliance, Fraport Greece, European Travel Commission, Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς - COSCO και από φορείς του ελληνικού τουρισμού.

Σύμβουλος οργάνωσης του Συνεδρίου είναι η εταιρεία tourism generis.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Υπεύθυνη Οργάνωσης του συνεδρίου την κ. Μαρία Συλλοπούλου από το αρμόδιο τμήμα της ΗELEXPO στα τηλέφωνα:
2310 291 231 / 6979 331046 και στο e-mail ms@helexpo.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ