ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Salus Index 2017: Βραβεύτηκε η αριστεία στον κλάδο του φαρμάκου

Salus Index 2017: Βραβεύτηκε η αριστεία στον κλάδο του φαρμάκου

Οι εξαιρετικές επιδόσεις των εταιρειών οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα του φαρμάκου - υγείας- ομορφιάς, βραβεύθηκαν στο ετήσιο επιχειρηματικό φόρουμ αριστείας Salus Index 2017, που διοργάνωσε ο εκδοτικός οργανισμός NEW TIMES PUBLISHING.

Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (09/11/2017) στο ξενοδοχείο «King George», σε είκοσι έξι εταιρείες οι οποίες διακρίθηκαν για την υψηλή τους κερδοφορία, τον αριθμό προσλήψεων το διάστημα 2016-2017, τις επενδύσεις το διάστημα 2015-2016, την καινοτομία και τα ερευνητικά προγράμματα που υλοποιούν.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε σημαντικές προσωπικότητες και κοινωνικού χαρακτήρα προγράμματα.

Για τη συνεισφορά του στην εγχώρια φαρμακοβιομηχανία έλαβε τιμητική διάκριση ο κ. Γιώργος Παπάζογλου, ιδρυτής των εταιρειών ΠΑΦΑΡΜ Α.Ε, ΦΑΡΜΕΞ Α.Ε, Norma Hellas A.E. Επίσης, το 2016 προχώρησε σε συνεργασία με την αδελφική οικογένεια Γιαννακόπουλου στην καθολική εξαγορά της εταιρείας Superfoods A.E.

Ο κ. Παπάζογλου υπηρετεί από το 1978 την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία, από διάφορες θέσεις και θεσμικά όργανα, ενώ συνεχίζει με την οξυδέρκεια και μαχητικότητα που τον διακρίνει τις άοκνες προσπάθειές του.

Το πρόγραμμα «προΣfΕΕρουμε» του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έλαβε, επίσης, τιμητική διάκριση. Η πρωτοβουλία καλύπτει τις ανάγκες σε φαρμακευτικά σκευάσματα, υγειονομικά υλικά, είδη πρώτης ανάγκης και σχολικά σε παιδιά, αλλά και σε άλλες ευαίσθητα κοινωνικά ομάδες, που φιλοξενούνται σε Δομές και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας σε ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας

Την τρίτη τιμητική διάκριση έλαβε ο κ. Παύλος Αρναούτης, ο οποίος θήτευσε στην προεδρία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ). Μετά από δύο επιτυχημένες θητείες, φέτος πήρε την απόφαση να αποχωρήσει. Ο ΣΕΙΒ είναι ο μεγαλύτερος και παλαιότερος πανελλαδικός σύνδεσμος εταιρειών που παράγουν και διακινούν ιατροτεχνολογικά προϊόντα στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Στην κάμερα του CNN Greece μίλησε για τη βράβευση της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε η διευθύντρια Ποιότητας εταιρείας, Γεωργία Βέρδη, καθώς και ο κ. Θανάσης Γιαννακόπουλος ο οποίος ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. «Να σταματήσει ο διωγμός της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας» τόνισε απευθυνόμενος στην Πολιτεία ο κ. Γιαννακόπουλος και αναφέρθηκε στην προσφορά της εγχώριας παραγωγής φαρμάκου στην ελληνική οικονομία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός για τις προκλήσεις και τα εμπόδια που έχει να αντιμετωπίσει ο κλάδος του φαρμάκου, παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού, επιχειρηματικού και επιστημονικού κόσμου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ παρευρέθηκαν η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα και ο εκπρόσωπος του Τομέα Υγείας του Ποταμιού, Σωτήρης Κουπίδης.

Αναλυτικά, οι εταιρείες οι οποίες βραβεύθηκαν είναι: AbbVie, ELPEN, Εθνική Ασφαλιστική, ΒΙΑΝΕΞ, Pfizer, Pharmathen AEBEE, Όμιλος ΥΓΕΙΑ, Novartis Hellas, Power Health, DEMO, ΠΕΙΦΑΣΥΝ, Boehringer Ingelheim, Intermed, Janssen Hellas, ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ Lilly, Γρηγόρης Σαράντης ΑΒΕΕ, AnaBIOsis, Genesis Pharma, Roche Hellas, MSD, Bayer Hellas, ΨΗΜΙΤΗ, RAFARM, PROFARM.

Στην παρουσίαση και συντονισμό της εκδήλωσης ήταν οι δημοσιογράφοι Νατάσσα Ν. Σπαγαδώρου και Γιώργος Σακκάς, οι οποίοι επιμελήθηκαν, μαζί με τον «οικοδεσπότη» της εκδήλωσης, δημοσιογράφο Σπύρο Κτενά, και τον οδηγό Salus Index 2017.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ