ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνδέσεις στα 100 και 200 Mbps λανσάρει η Wind Ελλάς

Συνδέσεις στα 100 και 200 Mbps λανσάρει η Wind Ελλάς

Δύο νέα πακέτα ευρυζωνικών υπηρεσιών που προσφέρουν συνδέσεις στα 100 Mbps και στα 200 Mbps ανακοίνωσε η Wind Ελλάς. Τα νέα πακέτα εντάσσονται στην νέα οικογένεια πακέτων ονόματι Wind Fiber και αξιοποιούν τις αναβαθμισμένες τηλεπικοινωνιακές υποδομές που αρχίσουν να υλοποιούνται στην ελληνική επικράτεια από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Αυτή τη στιγμή, οι νέες υπηρεσίες της Wind είναι δυνατόν να προσφερθούν σε 800.000 γραμμές στην Ελλάδα, αριθμός ο οποίος, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σχετικής παρουσίασης στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, θα ανέλθει στις 850.000 μέχρι το τέλος του έτους. Σύμφωνα με τον Αντώνη Τζωρτζακάκη, γενικό διευθυντή σταθερής τηλεφωνίας & B2B της Wind Ελλάς, βάσει του υπάρχοντος πλάνου μέχρι το τέλος του 2019 θα καλυφθεί περίπου το 65% - 70% των ενσύρματων γραμμών της Ελλάδας.

Τα δύο πακέτα WIND Fiber για τον οικιακό χρήστη είναι:

  • Wind Fiber 100 που προσφέρει απεριόριστο Internet στα 100 Mpbs, απεριόριστες κλήσεις προς εθνικά σταθερά & 1500’ προς κινητά WIND / Q με μηνιαίο πάγιο 42 ευρώ και το
  • Wind Fiber 200 Plus που προσφέρει απεριόριστο Internet στα 200 Mpbs, απεριόριστες κλήσεις προς εθνικά σταθερά, 1500’ προς κινητά WIND / Q & 1500’ προς τα υπόλοιπα κινητά με μηνιαίο πάγιο 62 ευρώ.

Σημειώνεται ότι υπάρχει τέλος ενεργοποίησης 70 ευρώ, ενώ ειδικά πακέτα έχουν διαμορφωθεί για τους εταιρικούς πελάτες και τους επαγγελματίες. Οι ενδιαφερόμενοι πελάτες θα πρέπει να ελέγξουν τη διαθεσιμότητα που υπάρχει για την περιοχή τους μέσα από το www.wind.gr.

«Η Wind είναι ο πρώτος πάροχος που εγκαινιάζει τις υπηρεσίες οπτικών ινών προς τον τελικό χρήστη στην Ελλάδα. Σχεδιάσαμε τα πακέτα με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι προσιτά σε όλους τους καταναλωτές και παράλληλα συνεχίζουμε τις επενδύσεις μας στην ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών ώστε να προστίθενται συνεχώς νέες περιοχές διαθεσιμότητας των υπηρεσιών.

Οι μοναδικές δυνατότητες που έχουν οι αρχιτεκτονικές οπτικών ινών που επιλέξαμε (FTTC/H) σε συνδυασμό με τις καινοτόμες τεχνολογίες πρόσβασης (Vplus & G.fast) προσφέρουν υπέρ – υψηλές ταχύτητες, σταθερότητα, τεράστια χωρητικότητα που υποστηρίζει όλα τα είδη video streaming όπως 4K TV & VR, και δίνουν νέα ώθηση στις καθημερινές εμπειρίες και τις παραγωγικές δυνατότητες των πολιτών και των επιχειρήσεων» συμπλήρωσε ο κ. Τζωρτζακάκης.

Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε, προχωράει εντός χρονοδιαγράμματος η δημιουργία του δικτύου οπτικών ινών της Wind, μια επένδυση που θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2019. Ήδη έχει ολοκληρωθεί στο 100% το δίκτυο οπτικών ινών στην Καλαμάτα ενώ σημαντική είναι η πρόοδος στην Αττική που θα συνεχιστεί εντατικά και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2018. Αντίστοιχα, στο πρώτο εξάμηνο του 2018 θα ολοκληρωθεί το δίκτυο οπτικών ινών της Wind στη Λάρισα. Το 2019 θα είναι διαθέσιμο το δίκτυο της εταιρείας σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο.

Οι υποδομές νέας γενιάς που δημιουργεί η εταιρεία είναι μέρος του 5ετούς επενδυτικού πλάνου που αφορά τόσο την κινητή και τη σταθερή τηλεφωνία, ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η εταιρεία είναι ο πρώτος εναλλακτικός πάροχος που δίνει υπηρεσίες χονδρικής στη χώρα μας, καθώς επίσης και ο πρώτος πάροχος που δίνει υπηρεσίες FTTH στη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ