ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Youth Empowered: Το πρόγραμμα που ενισχύει την απασχολησιμότητα των νέων

Youth Empowered: Το πρόγραμμα που ενισχύει την απασχολησιμότητα των νέων

Μπορούν οι νέοι σήμερα να διεκδικήσουν ουσιαστικές ευκαιρίες απασχόλησης; Διαθέτουν, άραγε, τα κατάλληλα εφόδια ώστε να καταφέρουν να ξεχωρίσουν στην αγορά εργασίας; Πόσο εύκολο είναι να περάσει η δύναμη στα χέρια των νέων; Δεν αποτελεί μυστικό ότι, η ανεργία των νέων στην Ελλάδα βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, σε σύγκριση με τα ποσοστά που καταγράφονται σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν ευκαιρίες και προσπαθούν να αποκτήσουν τα απαιτούμενα εφόδια για την επαγγελματική τους αποκατάσταση όμως, αδυνατούν να κάνουν την αρχή και να βρουν μια θέση που μπορεί να τους εγγυηθεί μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία.

Με την τεχνολογία να εξελίσσεται συνεχώς και την αγορά εργασίας να ακολουθεί τις τεχνολογικές τάσεις που παρουσιάζονται, γίνεται εύκολα κατανοητό πως είναι ανάγκη να επενδύσουμε σήμερα στην ενίσχυση των δυνατοτήτων και των δεξιοτήτων των νέων αυτών, ώστε να αποκτήσουν ένα «δυνατό» χαρτί και να καταφέρουν να διεκδικήσουν τις θέσεις εργασίας που ονειρεύονται. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι σημαντικό το γεγονός ότι πραγματοποιούνται στη χώρα μας προγράμματα όπως το Youth Empowered.

Πρόκειται για μια σειρά διαδραστικών σεμιναρίων με live workshops σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, τα οποία ήρθαν για να ενισχύσουν την απασχολησιμότητα των νέων ηλικίας 18 έως 30 ετών. Πώς μπορεί το Youth Empowered να το πετύχει αυτό; Βοηθώντας τους νέους να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, καθοδηγώντας τους και προσφέροντας τους σημαντικές δυνατότητες δικτύωσης, με στόχο την επαγγελματική τους αποκατάσταση και την προσωπική τους βελτίωση.

Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον

Η Πλατφόρμα Youthempowered.gr 1

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι όλα τα παραπάνω παρέχονται δωρεάν σε όλους τους ενδιαφέρομενους, από τον υπολογιστή τους. Ανεξαρτήτως πτυχίων και εμπειρίας, η πρωτοποριακή πλατφόρμα www.youthempowered.gr δίνει την ευκαιρία στους χρήστες να ανακαλύψουν e-learnings για 10 εκπαιδευτικές ενότητες. Έτσι, κάποιος μπορεί να μάθει να διαχειρίζεται τον χρόνο του, να δημιουργεί ένα καλογραμμένο βιογραφικό που ξεχωρίζει, να διαπραγματεύεται, να κάνει project management, να προετοιμάζεται για συνεντεύξεις, να αξιοποιεί το δίκτυο των επαφών του, καθώς και να αποκτήσει γνώσεις τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Ταυτόχρονα, μια δυναμική ομάδα από στελέχη, τα οποία λειτουργούν ως μέντορες, προσφέρει εθελοντικά καθοδήγηση και περιμένει όσους εγγραφούν, για να μοιραστεί μαζί τους πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την αγορά εργασίας.

«Το Youth Empowered προσφέρει χειροπιαστή γνώση. Είναι πράγματα απλά τα οποία τα παιδιά σίγουρα θα τα χρησιμοποιήσουν στη μετέπειτα σταδιοδρομία τους», εξηγεί η Ανθή Δημάκου Υπεύθυνη του Τμήματος Εξυπηρέτησης Πελατών της Coca-Cola Τρία Έψιλον και μέντορας του προγράμματος.

Live σεμινάρια που προσφέρουν σημαντικά εφόδια σε κάθε νέο

Youthempowered Κρήτη 10

Πέρα από τα web sessions, το Yοuth Empowered περιλαμβάνει σημαντικές δράσεις. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα «ταξιδεύει» σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας για ολιγοήμερα ζωντανά σεμινάρια από τους μέντορές του. Ένα από αυτά πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Κρήτη. Η Κωνσταντίνα Κώτσια, Talent Development Specialist της Coca-Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα και Κύπρο, η οποία συμμετείχε σε αυτό, δήλωσε: «Συμμετέχω με μεγάλη χαρά στο πρόγραμμα Youth Empowered ως μέντορας καθώς πέρα από το ότι βοηθάμε νέους ανθρώπους να αποκτήσουν τα εφόδια εκείνα που χρειάζονται για την επόμενη θέση που θέλουν να κατακτήσουν και εγώ η ίδια παίρνω πάρα πολλά από την ενέργειά τους».

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με στρατηγικό συνεργάτη το kariera.gr και πολλούς ακόμη φορείς και εταιρείες που επιθυμούν να προσφέρουν στη νέα γενιά της χώρας μας. Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει σε 20.000 νέους μέχρι το 2020, τα εφόδια που χρειάζονται για να πετύχουν μια θετική αλλαγή στη ζωή τους.

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι στη σύγχρονη εποχή η διαρκής επιμόρφωση είναι αναγκαία για κάθε επαγγελματία. Το Yοuth Empowered βοηθάει τους νέους να κάνουν τα πρώτα τους βήματα γεμάτοι αυτοπεποίθηση, να αποκτήσουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και να διακριθούν στον επαγγελματικό στίβο. Γιατί η γνώση είναι δύναμη…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ