ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προτιμώμενος πλειοδότης η Vodafone Ελλάδος για τη Cyta Hellas

Προτιμώμενος πλειοδότης η Vodafone Ελλάδος για τη Cyta Hellas

Οι πληροφορίες που ήθελαν τη Vodafone Ελλάδος να έχει το προβάδισμα για την απόκτηση της Cyta Ελλάδος επιβεβαιώθηκαν πριν από λίγο με την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta) να ανακοινώνει ότι η ελληνική θυγατρική του βρετανικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου ήταν ο νικητής του σχετικού διεθνή διαγωνισμού.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως τα διοικητικά συμβούλια της Cyta και της Digimed Communications (σ.σ. πρόκειται για θυγατρική της πρώτης) επέλεξαν τη Vodafone Ελλάδος ως προτιμώμενο πλειοδότη (preferred bidder) για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας Cyta Hellas Telecommunications S.A.

Το τίμημα που προτείνει η Vodafone Ελλάδος δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα ποσό που κινείται μεταξύ 115 και 120 εκατ. ευρώ. Οι δύο πλευρές θα εισέλθουν πλέον σε έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων προκειμένου να υπάρξει οριστικό κλείσιμο της συμφωνίας, η οποία στη συνέχεια θα πρέπει να επικυρωθεί και από τη Βουλή της Κύπρου. Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένες βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο, κάτι που σημαίνει ότι πρακτικά η συμφωνία θα συζητηθεί με τη νέα σύνθεση του κυπριακού κοινοβουλίου.

Από την πλευρά της Vodafone Ελλάδος δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση με πηγές της εταιρείας να αναφέρουν ότι θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις όταν κλείσει οριστικά η συμφωνία.

Έτερος ενδιαφερόμενος ήταν η Wind Ελλάς, πηγές της οποίας ανέφεραν στο CNN Greece ότι η προσφορά που κατέθεσαν βασίστηκε σε προσεκτική ανάλυση των δεδομένων και ήταν εύλογη. Σημείωναν ακόμη πως η εταιρεία έκλεισε τον δεύτερο συνεχόμενο χρόνο ανάπτυξης της και η επόμενη μέρα τη βρίσκει με σημαντική ρευστότητα λόγω της ολοκλήρωσης της διαδικασίας του δεύτερου ομολογιακού δανείου. Κάτι που σημαίνει, όπως επεσήμαναν, ότι θα αξιολογήσουν όλες τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην ελληνική αγορά, μη εξαιρώντας και την περίπτωση της Forthnet.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ