ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΠΑΠ Forward: Συνεχίζει δυναμικά για δεύτερη χρονιά με 21 νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις

ΟΠΑΠ Forward: Συνεχίζει δυναμικά για δεύτερη χρονιά με  21 νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ο ΟΠΑΠ, πιστός στη στρατηγική του να δημιουργεί αξία για την ελληνική κοινωνία και την οικονομία, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την υλοποίηση του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ Forward».

Το πρόγραμμα επιχειρηματικής ανάπτυξης του ΟΠΑΠ θα υποδεχθεί εφέτος 21 επιπλέον νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες θα λάβουν μία ολοκληρωμένη σειρά υπηρεσιών που θα συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξή τους. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα θα τους παρέχει:

  • Ολοκληρωμένη στρατηγική καθοδήγηση από ένα σημαντικό δίκτυο επιτυχημένων επιχειρηματιών και έμπειρων στελεχών της αγοράς
  • Εκπαιδευτικά σεμινάρια σε θέματα στρατηγικής, διαχείρισης οικονομικών, λειτουργίας και ανθρωπίνου δυναμικού, πωλήσεις και επικοινωνία
  • Πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία (επενδύσεις και δανεισμό) σε συνεργασία με κορυφαίο τραπεζικό ίδρυμα
  • Προοπτικές πρόσβασης σε διεθνείς αγορές και δράσεις δικτύωσης

Η επιλογή των 21 νέων επιχειρήσεων που θα ενταχθούν στο δεύτερο κύκλο του προγράμματος, θα γίνει με βάση μια σειρά ποσοτικών και ποιοτικών κριτηρίων που αφορούν τόσο στην επιχείρηση, όσο και στον ίδιο τον επιχειρηματία. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 (ώρα λήξης 12:00 το βράδυ).

Σημαντικά οφέλη τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του προγράμματος

Στον πρώτο επιτυχημένο κύκλο του προγράμματος εντάχθηκαν 20 επιχειρήσεις, οι οποίες πέτυχαν να αυξήσουν, έως σήμερα, τον συνολικό τους τζίρο κατά 20% (25 εκατ. ευρώ). Ταυτόχρονα, δημιούργησαν 111 άμεσες νέες θέσεις εργασίας, ενώ μέσω των συνεργασιών που αναπτύχθηκαν στην αγορά, υποστηρίζουν 2.236 νέες έμμεσες θέσεις απασχόλησης.

Από τον Απρίλιο του 2017, όταν άρχισε η υλοποίηση του προγράμματος, έχουν πραγματοποιηθεί 120 συναντήσεις μεταξύ των εταιρειών και του δικτύου συμβούλων (mentors) του προγράμματος, 90 συμβουλευτικές συνεδρίες με το δίκτυο των υψηλόβαθμων στελεχών που συμμετέχουν συμβουλευτικά στο πρόγραμμα, 40 επαφές με μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού και 18 εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Διαδικασία και κριτήρια επιλογής

Το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward», που υλοποιείται σε συνεργασία με το διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό στήριξης της επιχειρηματικότητας Endeavor Greece, απευθύνεται σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους της οικονομίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται σε εκείνους, όπου η Ελλάδα έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, όπως είναι ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή, η βιομηχανία τροφίμων και ποτών, καθώς και σε κλάδους με προοπτική ανάπτυξης, όπως οι νέες τεχνολογίες.

Μετά την αρχική αξιολόγηση, οι επιχειρήσεις που πληρούν τα ποσοτικά κριτήρια, θα συμμετάσχουν στη φάση της συνέντευξης, κατά την οποία θα αξιολογηθούν σε θέματα όπως:

  • επιχειρηματική στρατηγική
  • καινοτομία
  • δυνατότητα μελλοντικής ανάπτυξης σύμφωνα με το μέγεθος της αγοράς στην οποία δραστηριοποιείται
  • επιχειρηματικό μοντέλο
  • ποιοτικά χαρακτηριστικά των επιχειρηματιών

Αφού ολοκληρωθούν οι συνεντεύξεις, θα διαμορφωθεί η λίστα των επικρατέστερων επιχειρήσεων, από την οποία θα γίνει η τελική επιλογή των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Διασφαλίζοντας πλήρως τη διαφάνεια της διαδικασίας, με την ολοκλήρωση της φάσης τελικής επιλογής, όλες οι εταιρείες που θα περάσουν από το στάδιο της συνέντευξης θα λάβουν ενημέρωση για τα αποτελέσματά τους, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την περαιτέρω εξέλιξή τους.

Η περιγραφή του προγράμματος «ΟΠΑΠ Forward» και όλες οι πληροφορίες για τα κριτήρια, τη διαδικασία υποβολής αίτησης, επιλογής, συμμετοχής καθώς και το χρονοδιάγραμμα, είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ www.opapcsr.gr

Εταιρικό προφίλ

Ο Όμιλος ΟΠΑΠ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη λειτουργία και τη διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο για την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη δραστηριότητα του.

Ο ΟΠΑΠ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή του το 2013 από τον Όμιλο Emma Delta Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.

Το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια: ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3 συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα για την κοινωνία, εξασφαλίζοντας στον ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ