ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στον ΙΑΝΟ η «Ελλάδα, διεθνές κέντρο εκπαίδευσης» του καθηγητή Σοφοκλή Ξυνή

Στον ΙΑΝΟ η «Ελλάδα, διεθνές κέντρο εκπαίδευσης» του καθηγητή Σοφοκλή Ξυνή

Από τα βιβλιοπωλεία IANOS άρχισε η κεντρική διάθεση (χονδρική και λιανική) τού πολύκροτου βιβλίου τού καθηγητή Σοφοκλή Ξυνή με τίτλο «ΕΛΛΑΔΑ, ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ».

Το βιβλίο «ΕΛΛΑΔΑ, ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» περιέχει 264 έγχρωμες σελίδες, όπου γίνεται μία ανατομία τής παγκόσμιας αγοράς τής διεθνούς εκπαίδευσης: Βάσει πληθώρας στατιστικών εκπαιδευτικών δεδομένων τής UNESCO, τού ΟΟΣΑ και τής ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, το βιβλίο αναλύει τις ανθρωποροές τής φοιτητικής μετανάστευσης σε ολόκληρο τον κόσμο, η οποία σήμερα ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια φοιτητές που μεταναστεύουν για σπουδές στο εξωτερικό κάθε χρόνο και προβλέπεται να ανέλθουν σε 10 εκατομμύρια φοιτητές το 2030.

books

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, οι αλλοδαποί φοιτητές που επιλέγουν την Ελλάδα ως χώρα προορισμού για σπουδές μπορούν να ανέλθουν σταδιακά σε 90.000 φοιτητές ετησίως, με σημαντικά οφέλη για την Ελληνική Οικονομία (πλέον των $3 δις τον χρόνο) και ακόμη σημαντικότερα πολιτισμικά και εθνικά οφέλη για τη σύγχρονη Ελλάδα, που ως “εν δυνάμει Πολιτισμική Υπερδύναμη” μπορεί να αναβαθμισθεί σε “ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ”, και μάλιστα σε “ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ”, εάν αξιοποιήσει τα τεράστια συγκριτικά της πλεονεκτήματα ως διαλάμπον λίκνο τής Δημοκρατίας και τού Δυτικού Πολιτισμού, στο γεωστρατηγικό σταυροδρόμι τριών ηπείρων.

Όπως αναγράφεται στο βιογραφικό παράρτημα τού βιβλίου, ο συγγραφέας, που είναι Φυσικός και Πολιτικός Μηχανικός, δίδαξε στη δημόσια ανώτατη εκπαίδευση ως καθηγητής Μηχανικής στη ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ επί 30ετία (1976-2005) και παράλληλα στην Ιδιωτική Εκπαίδευση σε φοιτητές Πολυτεχνείου, ως ιδρυτής τού ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ Σ. ΞΥΝΗ, το οποίο υπήρξε θεμελιώδης φορέας τού 60ετούς ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΞΥΝΗ (1957-2018). Έχει συγγράψει 11 βιβλία στούς τομείς Φυσικής, Μηχανικής και Εκπαίδευσης.

Κατά το πρώτο εξάμηνο τού 2018, το βιβλίο «ΕΛΛΑΔΑ, ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ»1 προσφέρεται από τα βιβλιοπωλεία IANOS με έκπτωση 36% (ήτοι €18 έναντι κανονικής τιμής €28).

Ιστοσελίδα περί τού βιβλίου στο site των βιβλιοπωλείων IANOS εδώ:

https://www.ianos.gr/ellada-diethnes-kentro-ekpaideisis-0422543.html

ΔΗΜΟΦΙΛΗ