ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενισχυμένα τα έσοδα από υπηρεσίες για τη Vodafone Ελλάδος

Ενισχυμένα τα έσοδα από υπηρεσίες για τη Vodafone Ελλάδος
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αυξημένα παρουσιάζονται για ένα ακόμη τρίμηνο τα έσοδα από υπηρεσίες της Vodafone Ελλάδος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιοποίησε ο βρετανικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος.

Συγκεκριμένα, κατά το γ’ τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους της εταιρείας (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2017), τα έσοδα από υπηρεσίες της Vodafone Ελλάδος ανήλθαν στα 201 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 3,6% σε ετήσια βάση. Αξίζει να σημειωθεί ότι και το β’ τρίμηνο (Ιούλιος – Σεπτέμβριος), τα έσοδα από υπηρεσίες είχαν κινηθεί ανοδικά (+4,6%) και γενικότερα η εταιρεία κινείται με θετικό πρόσημο τα τελευταία τρίμηνα.

Τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν δεν περιλαμβάνουν τα συνολικά έσοδα ή τη λειτουργική κερδοφορία, αλλά τα έσοδα από υπηρεσίες είναι ένας δείκτης που δίνουν ιδιαίτερη προσοχή όλοι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι.

Στο τέλος Δεκεμβρίου, οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας της Vodafone Ελλάδος ανήλθαν στα 5,843 εκατ. παρουσιάζοντας μία μείωση της τάξεως των 40 χιλιάδων συνδέσεων σε επίπεδο τριμήνου που αφορά αποκλειστικά συνδέσεις καρτοκινητής τηλεφωνίας. Αντίθετα, αυξήθηκαν οι συνδρομητές ευρυζωνικών υπηρεσιών που έφθασαν στο τέλος του 2017 στις 651 χιλιάδες με τις νέες συνδέσεις σε επίπεδο τριμήνου να φθάνουν στις 8 χιλιάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ