Τα σχέδια του ομίλου ΟΤΕ για το 2018

Η επιστροφή στη διανομή μερισμάτων δεν σημαίνει ότι ο όμιλος ΟΤΕ σκοπεύει να σταματήσει τις επενδύσεις σε δίκτυα και υποδομές ιδίως στην ελληνική επικράτεια. Το ισχυρό επενδυτικό πλάνο πρόκειται να συνεχιστεί και το 2018 και δεν είναι τυχαίο ότι ήταν ένα σημείο στο οποίο στάθηκε αρκετές φορές ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα του δ’ τριμήνου του 2017.

Οι επενδύσεις του ομίλου κατά το 2017 ανήλθαν στα 800 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 580 εκατ. ευρώ αφορούσαν την Ελλάδα, ενώ το 2018 ο προγραμματισμός που υπάρχει κάνει λόγο για συνολικές επενδύσεις της τάξεως των 700 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων στην Ελλάδα θα γίνουν περί τα 500 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος έχει ολοκληρώσει ένα αρκετά σημαντικό έργο, όπως αυτό της παροχής ευρυζωνικών συνδέσεων σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, όμως, τη φετινή χρονιά πρόκειται να αναβαθμίσει περί τις 4000 καμπίνες του σταθερού δικτύου ώστε να μπορούν να προσφέρονται συνδέσεις άνω των 100 Mbps, ενώ συνεχίζει να αναβαθμίζει το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Ο κ. Τσαμάζ σημείωσε κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη ότι οι επενδύσεις στα δίκτυα έχουν ήδη αρχίσει να αποδίδουν, φέρνοντας ως παράδειγμα τη θετική υποδοχή των καταναλωτών στα νέα πακέτα της Cosmote που προσφέρουν ταχύτητες 100 και 200 Mbps.

Από τα ενδιαφέροντα σημεία της παρουσίασης ήταν και το γεγονός ότι η αγορά της κινητής τηλεφωνίας δείχνει σημαντικά σημάδια ανάκαμψης. Στην περίπτωση της Cosmote, τα έσοδα από υπηρεσίες, ο δείκτης που δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα οι πάροχοι, παρουσίασαν αύξηση 4,6% στο δ’ τρίμηνο και είναι αξιοσημείωτο ότι συνολικά για το 2017 η ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας εκτιμάται, όπως αναφέρθηκε, ότι κινήθηκε ανοδικά κατά 2%, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια.

Διαβάστε επίσης