ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέος διευθύνων σύμβουλος στον όμιλο Olympia o Ρόμπυ Μπουρλάς

Νέος διευθύνων σύμβουλος στον όμιλο Olympia o Ρόμπυ Μπουρλάς

Σειρά διοικητικών αλλαγών ανακοίνωσε ο όμιλος Olympia, στο πλαίσιο ενίσχυσης της φυσιογνωμίας του, αναβάθμισης της εταιρικής διακυβέρνησης, διεύρυνσης των στρατηγικών δυνατοτήτων, καθώς και ανάληψης νέων επενδυτικών πρωτοβουλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η δυναμική πορεία του.

Στο πλαίσιο αυτό, ενισχύεται ιδιαίτερα ο ρόλος του διοικητικού Συμβουλίου και διαχωρίζεται περαιτέρω ο ρόλος των μετόχων -που διατηρούν καθοριστικό ρόλο στις στρατηγικές επιλογές-, από εκείνο των διοικητικών εκτελεστικών στελεχών.

Η βασική διοικητική αλλαγή έγκειται στην ανάληψη του εκτελεστικού ρόλου του διευθύνοντος συμβούλου της Olympia από τον Ρόμπυ Μπουρλά, μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλο της εταιρίας Westnet. Ο κ. Μπουρλάς εντάχθηκε στο δυναμικό της Olympia το 2006 και έχει διατελέσει με επιτυχία σε διάφορες θέσεις ευθύνης στον όμιλο. Κατέχει BSc και MSc από το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Cornell της Νέα Υόρκης, καθώς και M.B.A. από το Πανεπιστήμιο M.I.T. της Βοστώνης.

O κ. Κώστας Καραφωτάκης, μέχρι σήμερα διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Olympia, τοποθετείται σύμβουλος του ομίλου και μέλος του Δ.Σ με βασική ευθύνη τη στρατηγική επενδύσεων και ανάπτυξης του ομίλου.

Ο κ. Γιάννης Καραγιάννης παραμένει εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου και μέλος Δ.Σ..

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η νέα δομή του ομίλου Olympia υλοποιείται για να μεταμορφώσει τον όμιλο σε ένα δυναμικό πολυεθνικό οργανισμό, με σύγχρονους μηχανισμούς εταιρικής διακυβέρνησης και για να αναδείξει το διοικητικό συμβούλιο, ως το κύριο όργανο αποφάσεων που θα διασφαλίσει την επιτυχημένη πορεία του ομίλου στο μέλλον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ