ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς ένας Μαραθώνιος μπορεί να μοιράσει χαρά στα παιδιά!

Πώς ένας Μαραθώνιος μπορεί να μοιράσει χαρά στα παιδιά!

Η ΙΚΕΑ Running Team έτρεξε αποδεικνύοντας ότι συνεχίζει να προσπαθεί για τα μικρότερα μέλη της κοινωνίας.

Συμμετέχοντες κάθε ηλικίας και φύλου καθώς και εκατοντάδες θεατές συγκεντρώθηκαν το πρωί της πρώτης Κυριακής του Απριλίου με αφορμή τη διοργάνωση του 13ου Διεθνούς Μαραθωνίου Θεσσαλονίκης «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά αθλητικά γεγονότα της χώρας μας. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός, ότι φέτος περισσότεροι από 20.000 δρομείς ένωσαν τις δυνάμεις τους για να στείλουν ένα μήνυμα άθλησης και υγείας, προκαλώντας «δυνατά» συναισθήματα στους παρευρισκόμενος που πλημμύρισαν το κέντρο της συμπρωτεύουσας.

Ανάμεσά τους για πέμπτη συνεχή χρονιά, βρέθηκαν και τα μέλη της ΙΚΕΑ Running Team που έτρεξαν για καλό σκοπό. Θέλοντας να χαρίσουν χαμόγελα σε πολλά παιδιά, να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους και την ποιότητα ζωής τους, συμμετείχαν για μία ακόμη φορά στη μεγάλη ανοιξιάτικη γιορτή του αθλητισμού, ενισχύοντας το Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας της ΙΚΕΑ, «Σταθμοί Χαράς». Πρόκειται για το project που ξεκίνησε το 2013, στο πλαίσιο του συνολικού προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS και κατάφερε να αναδειχθεί σε μία σημαντική δράση που στηρίζει και εξοπλίζει δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς σε ολόκληρη τη χώρα. Αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι μέχρι σήμερα έχει διαμορφώσει συνολικά 54 δημοτικούς παιδικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα, για περισσότερα από 2.000 παιδιά.

Όπως φαίνεται όλο και περισσότεροι πιστεύουν στην εν λόγω πρωτοβουλία, ευαισθητοποιούνται και κινητοποιούνται προκειμένου να βοηθήσουν ακόμα περισσότερο τα παιδιά. Τα νούμερα το αποδεικνύουν, καθώς φέτος, οι συμμετοχές της IKEA Running Team ξεπέρασαν τις 1.000. Οι Αποστόλης Τότσικας, Γιώργος Λέντζας, Ευαγγελία Τσιορλίδα, Θοδωρής Μαραντίνης, Μάνος Γαβράς, Ρούλα Ρέβη, Τόνια Σωτηροπούλου και ο προπονητής της ομάδας, Βαγγέλης Ζαρουχλιώτης ενίσχυσαν την προσπάθειά αυτή ως μέλη της ομάδας της IKEA.

Οι Μεγάλοι νικητές

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Κενυάτης Ντάνιελ Ρότιτς ο οποίος κατάφερε να τρέξει τον Μαραθώνιο δρόμο των 42,195 χλμ. σε χρόνο 2:16.04 και να τερματίσει πρώτος, περνώντας θριαμβευτικά από την αψίδα του τερματισμού στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ακολούθησαν ο Γιάννης Κρέκας (2:31:11) και ο Κυριάκος Συμιριώτης (2:42:29).

Στο Μαραθώνιο των γυναικών, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Γιούνες Μορέα Ονιάτσα από την Κένυα με χρόνο 2:45:19. Στη δεύτερη θέση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά βρέθηκε η Μαρία Βράιτς από την Κροατία (2:56:28) ενώ την τριάδα συμπλήρωσε η Όλγα Μακόφσκα από την Πολωνία (3:23:47).

μαρ

Η προσπάθεια για τα παιδιά δεν σταματάει στον Μαραθώνιο

Φυσικά, πέρα από τα αποτελέσματα και τους νικητές, εξίσου σημαντικές ήταν και οι στιγμές που έζησαν οι συμμετέχοντες στο πλαίσιο της διοργάνωσης. Οι φωτογραφίες που έβγαλαν τα μέλη της ΙΚΕΑ Running Team με τους δικούς τους ανθρώπους στο περίπτερο της δημοφιλούς εταιρείας μία μέρα νωρίτερα αποτυπώνουν μοναδικά την εμπειρία. Πολύ ενδιαφέρουσες ήταν και οι παράλληλες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν εκεί, όπως για παράδειγμα η απασχόληση των παιδιών, που είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, απολαμβάνοντας όμορφες και δημιουργικές στιγμές.

Η προσπάθεια για να εξασφαλιστεί ένα καλύτερο «αύριο» για τα παιδιά όμως δεν σταματάει στον Μαραθώνιο. Το 2018, η ΙΚΕΑ έχει δεσμευτεί να συνεχίσει να υλοποιεί το πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Σταθμοί Χαράς», αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά το ενδιαφέρον της για τα μικρότερα μέλη της κοινωνίας που είναι το μέλλον. Σε συνεργασία με τους υπεύθυνους των σταθμών και τις αρμόδιες τοπικές αρχές, το 2018 θα διαμορφώσει και θα εξοπλίσει δέκα δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα, διασφαλίζοντας μία καλύτερη καθημερινότητα σε πολλά ακόμη παιδιά.

Έτσι, στέλνει ένα ξεχωριστό μήνυμα σε όλους μας, μέσα από αξιοσημείωτες δράσεις που αποδεικνύουν πως τα παιδιά παραμένουν προτεραιότητα και μας υπενθυμίζουν πως αξίζει να προσπαθούμε διαρκώς προκειμένου να τους παρέχουμε όλα τα εφόδια για να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ