ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Speedmaster Dark Side of the Moon Apollo 8:Θα σας δούμε στην άλλη πλευρά

Speedmaster Dark Side of the Moon Apollo 8:Θα σας δούμε στην άλλη πλευρά

50 χρόνια μετά την αποστολή του Apollo 8, την πρώτη αποστολή που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη σελήνη, η OMEGA παρουσιάζει με περηφάνια το νεότερο μοντέλο Dark Side of the Moon. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα μοντέλα Dark Side, το συγκεκριμένο διαθέτει μια ειδικά διακοσμημένη έκδοση του διάσημου μηχανισμού Moonwatch της OMEGA – έναν μηχανισμό που πραγματικά αξίζει να δείτε!

Το καντράν του ρολογιού έχει ελαχιστοποιηθεί με αριστοτεχνικό τρόπο, ώστε να γίνουν ορατές οι λειτουργίες στο εσωτερικό του. Εκεί, έχει χρησιμοποιηθεί λέιζερ για τη λεπτομερή διακόσμηση των γεφυρών και της κύριας πλάκας του μηχανισμού, που είναι σε μαύρο χρώμα, προσδίδοντας με αυτό τον τρόπο μία ρεαλιστική απεικόνιση της επιφάνειας της σελήνης. Και όπως στη σελήνη, έτσι κι εδώ, εμφανίζονται δύο διαφορετικές πλευρές. Η πλευρά του καντράν διαθέτει μία πιο ανοιχτή απόχρωση, αντιπροσωπεύοντας την πλευρά του φεγγαριού που βλέπουμε εμείς από τη Γη, ενώ το πίσω μέρος του ρολογιού βυθίζεται σε μια πιο σκούρα απόχρωση, αναπαριστώντας την αθέατη πλευρά του φεγγαριού, που μόνο οι αστροναύτες έχουν τη δυνατότητα να δουν.

Για τη δημιουργία αυτού του νέου ρολογιού, η OMEGA υιοθέτησε και πάλι τη δημοφιλή καινοτομία που χρησιμοποίησε στα μοντέλα “Dark Side of the Moon”, κατασκευάζοντάς το εξ’ ολοκλήρου από μαύρο κεραμικό οξείδιο του ζιρκονίου. Η Μάρκα, επέλεξε να χρησιμοποιήσει κίτρινο χρώμα στις ενδείξεις του ρολογιού, θέλοντας να δημιουργήσει αντίθεση με τον σκούρο χρωματικό τόνο. Η OMEGA χρησιμοποίησε για πρώτη φορά χρωματιστές ενδείξεις στη συλλογή Speedmaster το 1968, σε ένα μοντέλο Speedmaster Racing. Επειδή σήμερα το κίτρινο χρώμα συνδέεται συχνά με την ταχύτητα, θεωρήθηκε ως ιδανική επιλογή για αυτό το νέο ρολόι.

311.92.44.30.01.001 3 4

Οι δείκτες του χρονογράφου είναι επιστρωμένοι με κίτρινο χρώμα, ενώ η ταχυμετρική κλίμακα του ρολογιού και η κορώνα του εμπεριέχουν το φωσφορίζον υλικό Super-LumiNova. Ο συνδυασμός μαύρου και κίτρινου χρώματος εμφανίζεται και στο δερμάτινο λουρί του ρολογιού, που περιλαμβάνει κίτρινο καουτσούκ στο εσωτερικό του. Με ένα ειδικό εργαλείο έχουν δημιουργηθεί μικρές διατρήσεις στην εξωτερική επιφάνεια του λουριού, ώστε να αποκαλυφθεί το κίτρινο καουτσούκ που βρίσκεται εσωτερικά.

Στο πίσω μέρος της κάσας του ρολογιού είναι χαραγμένη η φράση "WE'LL SEE YOU ON THE OTHER SIDE" («ΘΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ»), που είχε πει ο Jim Lovell, ο Κυβερνήτης του διαστημικού αεροσκάφους της αποστολής Apollo 8, κατά την εκκίνηση της πρωτοποριακής τροχιάς του προς τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού - ένα μυστηριώδες ημισφαίριο που δεν είχε δει ποτέ πριν ο άνθρωπος. Δευτερόλεπτα πριν χαθεί το διαστημικό σκάφος από το εύρος της ασύρματης σύνδεσης, ο Lovell είπε αυτά τα καθησυχαστικά λόγια στο κέντρο ελέγχου.

311.92.44.30.01.001 Caseback 2

Λίγοι άνθρωποι θα καταφέρουν να δουν από κοντά, τη μυστηριώδη, μακρινή πλευρά του φεγγαριού, αλλά φορώντας το Speedmaster Dark Side of the Moon Apollo 8 της OMEGA μπορούν να αποκτήσουν μία άμεση σύνδεση με την ιστορία κατάκτησης του διαστήματος. Η έκδοση του μηχανισμού 1869, που διαθέτει μαύρο χρώμα και ειδική διακόσμηση – ονομάστηκε 1869 για να τιμήσει την πρώτη προσεδάφιση που έγινε στη σελήνη – φέρνει στο μυαλό τον αυθεντικό μηχανισμό του Moonwatch, καθώς και την ασύγκριτη κληρονομιά της OMEGA στο διάστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ