ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το Wind Vision θέλει να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τηλεόραση

Το Wind Vision θέλει να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τηλεόραση

Στο χώρο των υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης εισέρχεται η Wind, φιλοδοξώντας, όπως σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νάσος Ζαρκαλής, να αλλάξει τη συγκεκριμένη αγορά.

«Το 2018 είναι η χρονιά της τηλεόρασης για εμάς» τόνισε ο κ. Ζαρκαλής κατά την παρουσίαση του Wind Vision, όπως είναι η επωνυμία της υπηρεσίας. Το Wind Vision απευθύνεται σε υφιστάμενους συνδρομής ευρυζωνικών υπηρεσιών της Wind, και ακολουθεί μία διαφορετική προσέγγιση με μία αρκετά προηγμένη τεχνολογικά πλατφόρμα, η οποία βασίζεται στο Android TV. Το κόστος της υπηρεσίας διαμορφώνεται στα 9,90 ευρώ το μήνα για το βασικό πακέτο (family pack) που περιλαμβάνει 60 συνδρομητικά κανάλια, ενώ το πλήρες πακέτο (full pack), στο οποίο προστίθενται και τα 7 αθλητικά κανάλια της Nova (Novasports) θα κοστίζει 24,90 ευρώ το μήνα.

Επιπλέον, η Wind ανακοίνωσε τη στρατηγική συνεργασία της με το Netflix, τη δημοφιλέστερη συνδρομητική πλατφόρμα video περιεχομένου, στην οποία οι συνδρομητές του Wind Visiοn θα έχουν πρόσβαση απευθείας από το μενού της υπηρεσίας και μέσω ειδικού πλήκτρου στο τηλεκοντρόλ. Επιπλέον, όλοι οι νέοι συνδρομητές Wind Vision θα μπορούν να απολαύσουν 3 μήνες δωρεάν συνδρομή Netflix εάν διαθέτουν σύνδεση Wind ADSL ή 6 μήνες δωρεάν συνδρομή Netflix για συνδέσεις WIND Fiber (50, 100 & 200 Mbps). Η προσφορά αυτή αφορά σε νέους αλλά και υφιστάμενους συνδρομητές Netflix, η χρέωση για το οποίο στη συνέχεια θα γίνεται ξεχωριστά και θα είναι αντίστοιχη με εκείνη που ισχύει για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους χρήστες.

Ο κ. Ζαρκαλής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία στο Netflix, την οποία χαρακτήρισε ως στρατηγική, σημειώνοντας πως η Wind είναι ο πρώτος και ο μόνος πάροχος στην Ελλάδα που συνεργάζεται με το Netlix και πρόσθεσε ότι θα δούμε και άλλα πράγματα στο πλαίσιο αυτής της σχέσης.

WIND CEO WV

Η Wind εισέρχεται τελευταία στη «μάχη» της αγοράς της συνδρομητικής τηλεόρασης, κάτι που παραδέχτηκε ο κ. Ζαρκαλής, σπεύδοντας, όμως, να προσθέσει ότι η στιγμή είναι μάλλον η πιο κατάλληλη, δεδομένου ότι πλέον έχουμε ένα νέο μοντέλο θέασης, η οποία δεν είναι πλέον γραμμική, ενώ έχουν υπάρξει σημαντικές αλλαγές στην τεχνολογίας μετάδοσης και διανομής, με αποτέλεσμα να είναι ουσιαστικά εφικτή η παροχή τέτοιου είδους υπηρεσιών με τη χρήση ευρυζωνικών συνδέσεων.

Επίσης, ο κ. Ζαρκαλής αναφέρθηκε εκτενώς και στην αλλαγή που υπάρχει στο μοντέλο διάθεσης περιεχομένου με τους παρόχους πλέον να συνεργάζονται μεταξύ τους. Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του CNN Greece, έδειξε να θεωρεί αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και στην Ελλάδα κοινά σχήματα που θα αναλαμβάνουν την απόκτηση περιεχομένου, το οποίο στη συνέχεια θα δίνουν σε πολλαπλές πλατφόρμες. Όσον αφορά το θέμα να κινηθεί η Wind για την απόκτηση αθλητικού περιεχομένου, ο κ. Ζαρκαλής δήλωσε πως δεν είναι στα άμεσα πλάνα αλλά τίποτα δεν μπορεί να αποκλεισθεί στο μέλλον. «Έχουμε δείξει ότι είμαστε ευέλικτοι, γρήγοροι και ανοικτοί» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του επικεφαλής της Wind Ελλάς.

Ερωτώμενος για το τι θα γίνει σε περίπτωση απόκτησης της Forthnet, η οποία, ως γνωστόν, έχει την πλατφόρμα της Nova, ο κ. Ζαρκαλής υποστήριξε πως το Wind Vision είναι η καλύτερη δυνατή πλατφόρμα και θα συνεχίσουν να επενδύουν σε αυτήν. Απαντώντας σε άλλη ερώτηση κατά πόσον η απόκτηση της Forthnet θα περιόριζε τον ανταγωνισμό, σημείωσε ότι η αγορά χρειάζεται ισχυρούς τηλεπικοινωνιακούς παρόχους που θα μπορούν να προβούν στις απαραίτητες επενδύσεις.

Όσον αφορά την πλατφόρμα του Wind Vision, δείχνει να είναι μία αρκετά εύχρηστη υπηρεσία, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως η Wind είναι ένας από τους μόλις 10 παρόχους στην Ευρώπη που αξιοποιεί τις δυνατότητες του Android TV.

Ο αποκωδικοποιητής είναι εξαιρετικά μικρός και κομψός και δεν απαιτεί την εγκατάσταση δορυφορικού πιάτου, ενώ μπορεί να συνδεθεί στο οικιακό δίκτυο ενσύρματα αλλά και ασύρματα μέσω Wi Fi, χωρίς επιπρόσθετα καλώδια. Προσφέρει τη δυνατότητα αναπαραγωγής περιεχομένου σε ανάλυση 4K και τεχνολογία HDR 10, ενώ η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα να υπάρχει ταυτόχρονη πρόσβαση στο περιεχόμενο από 3 συσκευές. Σημειωτέον πως μέσα από ειδικές εφαρμογές για smartphones και tablets, οι χρήστες μπορούν να βλέπουν το περιεχόμενο του Wind Vision από φορητές συσκευές. Μάλιστα, μπορούν να το κάνουν χρησιμοποιώντας και δίκτυα άλλων παρόχων, αν και για να γίνει κάποιος συνδρομητής θα πρέπει η ευρυζωνική σύνδεση στο σπίτι του να είναι από τη Wind.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα για θέαση κατά παραγγελία (on demand) καθώς ο συνδρομητής μπορεί να παρακολουθήσει τα αγαπημένα του προγράμματα μέχρι και 7 ημέρες από την αρχική τους προβολή, ενώ αν χάσει την αρχή μίας εκπομπής μπορεί να πατήσει επανεκκίνηση και να τη δει από την αρχή.

Πέραν του Netflix, παρέχεται πρόσβαση στην υπηρεσία Google Play Movies, αλλά και η δυνατότητα να «κατεβάσει» κανείς διάφορες εφαρμογές και παιχνίδια για Android TV (Spotify, Tunein, Google Play Music, YouTube, Google play Games). Ακόμη, παρέχεται η δυνατότητα για ασύρματη μετάδοση περιεχομένου στην τηλεόραση αλλά και φωνητική αναζήτηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ