ΣΕΠΕ - Digital Economy Forum 2018: Σημαντικές τοποθετήσεις για την ψηφιακή τεχνολογία στο CNN Greece

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), πραγματοποίησε πριν λίγες ημέρες, τη διοργάνωση ενός ιδιαίτερα σημαντικού Συνεδρίου για τη Ψηφιακή Οικονομία, digital economy forum 2018: «Σχεδιάζουμε, δημιουργούμε, καινοτομούμε», την στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.

Οι βασικές θεματικές ενότητες του Συνεδρίου αφορούσαν στην ανάγκη για εξωστρέφεια του κλάδου της ψηφιακής οικονομίας, τα Εργαλεία για την Χρηματοδότηση Καινοτόμων Προσπαθειών, την αξιοποίηση του υψηλού επιπέδου Ανθρώπινου Δυναμικού που διαθέτει η χώρα, τη δημιουργία νέων ψηφιακών υποδομών, κυρίως στον τομέα των Ψηφιακών Επικοινωνιών, τα πλεονεκτήματα από την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας και τέλος, τις δυνατότητες για Βελτίωση της Λειτουργίας και των Παρεχόμενων Υπηρεσιών του Δημοσίου προς Πολίτες και Επιχειρήσεις από τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Πολιτείας. Παράλληλα, ομιλητές, συμμετέχοντες και καλεσμένοι του συνεδρίου τοποθετήθηκαν σε ένα γόνιμο διάλογο για τη Ψηφιακή Στρατηγική και την υλοποίηση της, που θα επιτρέψει στην Ελληνική οικονομία να απαντήσει -επιτέλους- θετικά στην ψηφιακή πρόκληση της εποχής, χωρίς να χαθεί άλλος χρόνος.

tsipras

Κεντρικός Ομιλητής στο επίσημο δείπνο του Συνεδρίου ήταν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κύριος Αλέξης Τσίπρας, ενώ την Έναρξη των Εργασιών τοποθετήθηκε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, στο Συνέδριο συμμετείχαν υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Κυβέρνησης, της Ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και επιχειρηματίες τόσο του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, όσο και παραγωγικών κλάδων της οικονομίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε το CEO Panel, όπου επικεφαλής κορυφαίων εταιρειών έδωσαν τη δική τους διάσταση όσον αφορά το ψηφιακό στοίχημα που έχει να κερδίσει η Ελλάδα. Οι επικεφαλής των εταιρειών από κοινού με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη συζήτησαν για το παρόν και κυρίως για το μέλλον, το σχεδιασμό και τα επόμενα βήματα του ψηφιακού επιχειρείν στην Ελλάδα, αναλύοντας τη διεθνή εμπειρία. 

Παράλληλα, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσίαση ορισμένων από τα πλέον ενδιαφέροντα καινοτόμα projects νεοφυών επιχειρήσεων (startups), οι οποίες στην Ελλάδα αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς. Με αυτόν τον τρόπο, οι επικεφαλής των επιχειρήσεων είχαν τη δυνατότητα να ενισχύσουν το δίκτυό τους, μέσα από την επαφή με επιλεγμένους επενδυτές και funds αλλά και το δυναμικό κλάδο ψηφιακής τεχνολογίας. Σκοπός του digital economy forum 2018 ήταν η ανάδειξη της σημασίας του ψηφιακού μετασχηματισμού δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και τα τεράστια οφέλη για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. 

«Τη στιγμή που, όπως επιβεβαιώνεται και διεθνώς, οι οικονομίες και οι εταιρείες που έχουν μετασχηματιστεί ψηφιακά εμφανίζουν τη μεγαλύτερη πρόοδο ως προς την αξιοποίηση των πόρων, την επιτάχυνση της καινοτομίας σε υπηρεσίες και προϊόντα και τη βέλτιστη τοποθέτηση τους στην αγορά, η αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας αποτελεί επιτακτική ανάγκη, αλλά και συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας. Μπορούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών οδηγώντας σε ταχύτερη ανάπτυξη, παραγωγικότητα και εξωστρέφεια και το digital economy forum 2018 αυτό ακριβώς έρχεται να καταδείξει», σημείωσε με νόημα ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ, Τάσος Τζήκας. 

Δείτε τι δήλωσε χαρακτηριστικά στο CNN Greece, ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ.

Δείτε τι είπε στο CNN Greece, ο γενικός διευθυντής του ΣΕΠΕ, Γιάννης Σύρρος. 

Δείτε τι είπε στο CNN Greece, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης.

Δείτε τι είπε στο CNN Greece, ο Άρης Παρασκευόπουλος, Διευθυντής Τμήματος Κινητής Τηλεφωνίας Samsung Electronics Greece & Cyprus

 

Διαβάστε επίσης