ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

6th Greek Exports Forum: Τα συμπεράσματα και οι παρατηρήσεις των ειδικών για εξαγωγές και οικονομία

6th Greek Exports Forum: Τα συμπεράσματα και οι παρατηρήσεις των ειδικών για εξαγωγές και οικονομία

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, το 6th Greek Exports Forum. Διοργανωτές για έκτο συνεχόμενο έτος ήταν η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) και η Ethos Events.

Στο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, συμμετείχαν και απέστειλαν χαιρετισμούς υπουργοί της κυβέρνησης, βουλευτές, στελέχη των φορέων εκπροσώπησης των επιχειρήσεων και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των τραπεζών αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τον ρόλο των εξαγωγών στην εθνική στρατηγική ανάπτυξης της οικονομίας.

Το 6th Greek Exports Forum ξεκίνησε με θερμό καλωσόρισμα από τον Γενικό Διευθυντή της Ethos Media S.A., Κωνσταντίνο Ουζούνη.

Σημαντικά και όσα είπε στο CNN Greece, ο δημοσιογράφος και Head of Content of ETHOS, Χρήστος Κώνστας.

Στελέχη ΟΕΥ και εμπορικοί ακόλουθοι παρουσίασαν τις ευκαιρίες και προοπτικές που υπάρχουν στις χώρες δραστηριοποίησής τους. Δείτε τι ανέφερε χαρακτηριστικά στο CNN Greece, η πρόεδρος του πανελλαδικού συνδέσμου εξαγωγέων, Χριστίνα Σακελλαρίδη.

«H αύξηση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων και οι επενδύσεις είναι οι δύο βασικές προϋποθέσεις για να πάει η χώρα μπροστά», σύμφωνα με όσα ανέφερε η κυρία Μαρίνα Οφλούδη - Γιαβρόγλου, Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων. Η κυρία Γιαβρόγλου αναφέρθηκε στις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των ελληνικών εξαγωγών και έφερε ως παράδειγμα την Ολλανδία, η οποία καταλαμβάνει την 2η θέση παγκοσμίως ως προς τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, όχι μόνο επειδή έχει μεγάλη παραγωγή, αλλά κυρίως λόγω των logistics που έχει και μέσω των οποίων διαθέτει προϊόντα άλλων χωρών. Στο πρότυπο της Ολλανδίας εκτίμησε ότι θα μπορούσε να αναπτυχθεί και η Ελλάδα, προωθώντας τα προϊόντα γειτονικών βαλκανικών χωρών.

Στο CNN Greece μίλησε και Διευθυντής Εξαγωγών, Γιάννης Βερτέλης:

Μερίδιο από την ευρωπαϊκή διαστημική αγορά ύψους 70 δις. ευρώ διεκδικεί η χώρα μας, παρ’ όλο που ξεκίνησε αργά τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, ανέφερε ο κ. Αθανάσιος Πότσης, PhD, Πρόεδρος, Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ), μέλος ΔΣ ΕΛΔΟ. Όπως ανέφερε οι ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου, αριθμούν 42 μέλη και το 2016 πραγματοποίησαν τζίρο 170 εκατ. ευρώ.

«Η θέση των εξαγωγών στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας» που συντόνισε ο Χρήστος Κώνστας, Head of Content της Ethos Media, ο κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε ότι προκειμένου να δοθεί ώθηση στο ελληνικό εξαγωγικό προϊόν, χρειάζονται στοχευμένες νομοθετικές παρεμβάσεις, που μεταξύ άλλων, θα μειώσουν το φορολογικό κόστος, ενώ σημείωσε ότι χρειάζεται να δημιουργηθεί εξαγωγική κουλτούρα.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ