ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε νέους τομείς επενδύει η Entersoft

Σε νέους τομείς επενδύει η Entersoft

Σε προηγμένες λύσεις που καλύπτουν ανάγκες των επιχειρήσεων που σχετίζονται με το χώρο του αποκαλούμενου enterprise mobility αλλά και ενσωματώνουν χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης επενδύει η Entersoft, ένας από τους βασικούς «παίκτες» της ελληνικής αγοράς επιχειρηματικού λογισμικού, προκειμένου να διατηρήσει τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης των τελευταίων ετών.

Όπως επεσήμανε κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, ο διευθύνων σύμβουλος της Entersoft, Αντώνης Κοτζαμανίδης, ο στόχος αυτός θα επιδιωχθεί να επιτευχθεί τόσο μέσω οργανικής ανάπτυξης όσο και μέσω εξαγορών. Σημειώνεται ότι το 2017 η Entersoft πέτυχε αύξηση εσόδων κατά 12,4% στα 11,8 εκατ. ευρώ με τα λειτουργικά κέρδη να αυξάνονται κατά 39% στα 1,37 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στις εξαγορές, ο κ. Κοτζαμανίδης έφερε ως παράδειγμα την κίνηση που έκανε η Entersoft πριν από μερικές εβδομάδες όταν και απέκτησε τον τομέα enterprise mobility της Sieben. Ο τομέας του enterprise mobility, ήτοι οι εφαρμογές και λύσεις για επιχειρήσεις που αξιοποιούν τις δυνατότητες των κινητών και ασύρματων δικτύων και επιτρέπουν στους εργαζόμενους να λειτουργούν από παντού, είναι από αυτός που δίνει ιδιαίτερη σημασία η Entersoft, κατέχοντας ηγετική θέση στην ελληνική αγορά. Η απόκτηση ενός εκ των βασικών ανταγωνιστών της (σ.σ. η Sieben προωθούσε τη λύση Pocketbiz) έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της παρουσίας της Entersoft στη συγκεκριμένη αγορά, ενώ θα λειτουργήσει και συμπληρωματικά δεδομένου ότι το Pocketbiz βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android, ενώ η Entersoft έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το iOS της Apple και τα Windows 10.

«Πλέον έχουμε μία πλήρη γκάμα» σημείωσε ο κ. Κοτζαμανίδης, προσθέτοντας ότι ένας από τους στόχους είναι η δημιουργία λύσεων enterprise mobility για μικρότερου μεγέθους επιχειρήσεις όπου υπάρχουν σημαντικές ανάγκες.

Ερωτώμενος αν υπάρχουν πλάνα για άλλες εξαγορές, ο κ. Κοτζαμανίδης απέφυγε να απαντήσει, αν και η Entersoft δείχνει πλέον να ενδιαφέρεται και για το χώρο των startups. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανέφερε, μάλιστα, ότι η Entersoft είναι ήδη σε επαφή με 2 από τα funds που έχουν χρηματοδοτηθεί από το Equifund, αναζητώντας συνέργιες και νέες συνεργασίες.

Παράλληλα, η εταιρεία σκοπεύει να συνεχίσει να δίνει ιδιαίτερη σημασία σε τομείς που εισήλθε σχετικά πρόσφατα όπως είναι αυτός των συστημάτων διαχείρισης αποθηκών (warehouse management systems – WMS), αλλά και σε λύσεις που σχετίζονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων. Μάλιστα, ο κ. Κοτζαμανίδης σημείωσε ότι στα άμεσα πλάνα είναι η δημιουργία εφαρμογών που θα διευκολύνουν τις διαδικασίες ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων. Στα πλάνα είναι, ακόμη, η ενσωμάτωση στις εφαρμογές της Entersoft χαρακτηριστικών που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη και το machine learning, όπως τόνισαν τα στελέχη της εταιρείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ