Επενδύσεις σε μετοχές χωρίς προμήθεια υπόσχεται η Revolut
Πηγή: Facebook/Revolut

Το χώρο των χρηματιστηριακών συναλλαγών θέλει να αλλάξει η Revolut, το γνωστό βρετανικό fintech startup, το οποίο ανακοίνωσε ότι έχει πλέον 2 εκατ. πελάτες στην Ευρώπη.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης μίας πλατφόρμας για τη διαπραγμάτευση μετοχών χωρίς προμήθειες που θα επιτρέψει να επενδύουν άμεσα σε εταιρείες όπως η Apple και Amazon. Αρχικά, η πλατφόρμα θα δίνει τη δυνατότητα για αγορές μετοχών εισηγμένων εταιρειών στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης καθώς και σε αγορές όπως είναι αυτές των ETFs.

Ο στόχος, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι οι επενδύσεις σε μετοχές να γίνουν πιο προσιτές και προσβάσιμες σε όλους, καταργώντας εμπόδια, όπως είναι οι υψηλές προμήθειες και οι κουραστικές διαδικασίες. Σύμφωνα με τον Nik Storonsky, διευθύνοντα σύμβουλο και ιδρυτή της εταιρείας, η Revolut επιδιώκει να είναι η εφαρμογή μέσα από την οποία οι πελάτες της θα μπορούν να διαχειριστούν οτιδήποτε σχετίζεται με τα οικονομικά τους δεδομένα.

Παράλληλα, η Revolut ανακοίνωσε ότι τους τελευταίους 12 μήνες αύξησε την πελατειακή βάση της κατά 300%, ξεπερνώντας τα 2 εκατ. πελάτες με αποτέλεσμα να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη fintech εταιρεία στην Ευρώπη. Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο μηνιαίος όγκος συναλλαγών έχει φθάσει στα 2 δισ. δολάρια, ενώ οι πελάτες πραγματοποιούν πάνω από 100 εκατομμύρια μεμονωμένες συναλλαγές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Revolut, περίπου 900.000 πελάτες της είναι στη Βρετανία, με τη Γαλλία και την Πολωνία να εμφανίζονται ως η δεύτερη και η τρίτη μεγαλύτερη αγορά αντίστοιχα. Η Revolut αναμένεται να ξεκινήσει τη δραστηριοποίηση της στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!