Για έναν εκπαιδευτικό και πολιτιστικό οργανισμό, ο οποίος έχει καταφέρει να εξυπηρετήσει 2,7 εκατ. ανθρώπους από 75 χώρες, οι τεχνολογικές υποδομές του βρίσκονται στην «καρδιά» της λειτουργίας του. Πώς, όμως, μπορεί να προετοιμαστεί καλύτερα προκειμένου να αντιμετωπίσει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες που δημιουργούνται και να είναι σε θέση να εξυπηρετήσει καλύτερα τους ανθρώπους που αξιοποιούν τις υπηρεσίες του;

Διαβάστε επίσης

Αυτό ήταν το ερώτημα που έθεσαν τα στελέχη της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, ενός εκ των πλέον γνωστών και μεγάλων μη κερδοσκοπικών εκπαιδευτικών και πολιτιστικών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και όχι μόνο. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν ήταν άλλη από την αναβάθμιση των τεχνολογικών υποδομών κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εφικτή τόσο η βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης όσο και η κάλυψη μελλοντικών αναγκών.

Το έργο της τεχνολογικής αναβάθμισης ανέλαβε η Algosystems, μία από τις σημαντικότερες εταιρείες στην Ελλάδα όσον αφορά στην υλοποίηση έργων πληροφορικής και επικοινωνιών κυρίως στον ιδιωτικό τομέα. Με εμπειρία 31 ετών και έχοντας υλοποιήσει έργα σε 18 χώρες, η Algosystems αξιοποίησε τις λύσεις της Cisco προκειμένου να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σημειωτέον πως η Algosystems είναι Cisco Gold Partner, ενώ η Ελληνοαμερικανική Ένωση ήταν η πρώτη Regional Cisco Networking Academy στην Ελλάδα.

Η λύση που υλοποιήθηκε σχεδιάστηκε εξ αρχής και ένας από τους βασικούς στόχους ήταν ότι κατά την εγκατάσταση των νέων συστημάτων δεν θα πρέπει να επηρεαστεί η καθημερινή λειτουργία της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Στόχος που επιτεύχθηκε. Οι σημαντικότερες αλλαγές στην υποδομή αφορούσαν την εγκατάσταση νέων switches, μίας νέας λύσης ΙΡ τηλεφωνικού κέντρου, ενώ αναβαθμίστηκε τόσο το κέντρο δεδομένων (data center) του οργανισμού όσο και οι υποδομές δικτύωσης. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε ήταν της Cisco, η οποία ήταν και ο βασικός συνεργάτης της Algosystems για το συγκεκριμένο έργο.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι πάντως τα αποτελέσματα που υπήρξαν μετά την ολοκλήρωση του έργου. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, ο οργανισμός προσφέρει πλέον πολύ καλύτερη εξυπηρέτηση τόσο μέσω του τηλεφωνικού κέντρου όσο και μέσω της ιστοσελίδας του, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν πολύ εύκολα και εξαιρετικά γρήγορα να βρουν τα προγράμματα και τις δράσεις της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης όπως και να ενημερωθούν άμεσα για τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Επιπλέον, η εμπειρία της ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο για τους φοιτητές και όσους χρησιμοποιούν τις υποδομές του οργανισμού έχει αναβαθμιστεί σημαντικά. Ακόμη, υπάρχει εξαιρετικά υψηλό επίπεδο διαθεσιμότητας των υποδομών, ενώ -και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό- παρατηρήθηκε μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Το τελικό συμπέρασμα είναι πως με αυτή την κίνηση η Ελληνοαμερικανική Ένωση είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις ανάγκες της, οι οποίες αυξάνονται διαρκώς.


Διαβάστε επίσης

Μεγάλη έρευνα για τα βιομηχανικά ρομπότ στην Ελλάδα

H Google σταματά τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης σε οπλικά συστήματα

Πάνω από 12 δισ. ευρώ ετοιμάζεται να επενδύσει η ΕΕ σε ψηφιακές τεχνολογίες

Καλύτερες επιδόσεις και …μεικτή πραγματικότητα υπόσχεται το iOS 12