ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δυναμική παρουσία του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στα Ποσειδώνια 2018

Δυναμική παρουσία του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στα Ποσειδώνια 2018

Το Alba Graduate Business School και το Deree παρουσίασαν τα προγράμματά τους στην κορυφαία διεθνή ναυτιλιακή έκθεση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 4-8 Ιουνίου στο Metropolitan Expo.

2.011 εκθέτριες εταιρείες και 22.000 επισκέπτες από 92 χώρες ήταν ο εντυπωσιακός απολογισμός των φετινών Ποσειδωνίων, στην οποία έδωσαν το στίγμα τους το Alba Graduate Business School, The American College of Greece και το DereeThe American College of Greece.

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το Περίπτερο 2.239 του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στις πέντε ημέρες που διήρκεσε η έκθεση, ενώ την ημέρα των εγκαινίων το Περίπτερο επισκέφθηκε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα καθηγητές, υπεύθυνοι προγραμμάτων, φοιτητές και απόφοιτοι του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος υποδέχτηκαν τους επισκέπτες για να τους ενημερώσουν για το προπτυχιακό ναυτιλιακό πρόγραμμα που προσφέρει το Deree, το BSc in Shipping Management, και για τα 3 μεταπτυχιακά ναυτιλιακά προγράμματα του Αlba: το MBA in Shipping, το MSc in Shipping Management καθώς και το MSc in International Shipping and Finance.

Photo2

Στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων, την Πέμπτη 7 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε επίσης και το ενημερωτικό event που διοργάνωσαν από κοινού το isalos.net και οι Real Τime Graduates, με ακαδημαϊκό συνεργάτη το Alba. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν περισσότεροι από 420 καλεσμένοι, στην πλειονότητά τους νέοι, καθώς και σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού Χίου, Ύδρας και Ιονίων Νήσων. Με τη συμμετοχή τους, οι παρευρισκόμενοι ήταν αυτόματα υποψήφιοι για μία πλήρη υποτροφία στο πρόγραμμα MSc in Shipping Management του Alba.

isalos event groupphoto

Το Περίπτερο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος επισκέφθηκαν επίσης πολλοί απόφοιτοι του Alba Graduate Business School που εργάζονται σε υψηλές θέσεις στον χώρο της ναυτιλίας και εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για τα άλλα ακαδημαϊκά προγράμματα του Alba, με αποτέλεσμα συχνά, τις ημέρες της έκθεσης, το Περίπτερο να αποτελέσει χώρο ανταλλαγής απόψεων και forum συζήτησης.

O Σπύρος Βουγιούς, Διευθυντής Ναυτιλιακών Προγραμμάτων Alba, σχολίασε χαρακτηριστικά: «Στη σημαντική αυτή έκθεση της παγκόσμιας ναυτιλίας δε θα μπορούσαμε παρά να δώσουμε για άλλη μία φορά το δυναμικό μας παρών στηρίζοντας κι εμείς τον εξωστρεφή και ιδιαίτερα επιτυχημένο κλάδο της ελληνικής ναυτιλίας. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η διαπίστωση της εξέλιξης και προόδου των αποφοίτων μας οι οποίοι έχουν ενταχθεί με μεγάλη επιτυχία στον απαιτητικό αυτό χώρο».

Όλα τα προγράμματα του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στοχεύουν στην ικανοποίηση των ιδιαίτερων απαιτήσεων της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλιακής αγοράς, αλλά και στην κάλυψη αναγκών στον ευρύτερο τομέα των μεταφορών και του διεθνούς εμπορίου. Προσφέρουν πολύπλευρη ακαδημαϊκή εκπαίδευση καλύπτοντας όλα τα αντικείμενα της διοίκησης επιχειρήσεων, παρέχοντας παράλληλα επιστημονική εκπαίδευση σε ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων αντικειμένων της ναυτιλιακής βιομηχανίας και του διεθνούς εμπορίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ