ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το AEGEAN COLLEGE με δυναμική παρουσία στα Ποσειδώνια 2018

Το AEGEAN COLLEGE με δυναμική παρουσία στα Ποσειδώνια 2018

Σημαντική παρουσία κατέγραψε ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΟΜΗΡΟΣ και συγκεκριμένα το AEGEAN COLLEGE στην έκθεση Ποσειδώνια 2018 που έλαβε χώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo από τις 4 έως τις 8 Ιουνίου 2018.

Φέτος, η μεγαλύτερη ναυτιλιακή έκθεση στον κόσμο συγκέντρωσε περισσότερους από 1920 εκθέτες από 92 χώρες και 22.000 καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην 50χρονη ιστορία της.

Η έκθεση Ποσειδώνια διοργανώνεται κάθε δυο χρόνια και αποφέρει περίπου 62 εκατ. Ευρώ στις τοπικές επιχειρήσεις των κλάδων της φιλοξενίας, της εστίασης, της διοργάνωσης εταιρικών εκδηλώσεων και των μεταφορών.

Την έκθεση εγκαινίασε ο Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, παρουσία ενός διεθνούς ακροατηρίου αποτελούμενου από Ευρωπαίους αξιωματούχους, Υπουργούς Ναυτιλίας διαφόρων χωρών, Βουλευτές, μέλη της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, εκθέτες και επισκέπτες.

Η Έκθεση Ποσειδώνια 2018 διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου.

—Πρώτη παρουσία στα Ποσειδώνια!

Το Aegean College παρουσίασε δύο ανταγωνιστικά προγράμματα ναυτιλιακών σπουδών -ένα προπτυχιακό και ένα μεταπτυχιακό– τα οποία προσφέρονται σε συνεργασία με το βρετανικό πανεπιστήμιο Canterbury Christ Church University.

Οι ακαδημαϊκοί της Σχολής Ναυτιλιακών Σπουδών του Κολεγίου, Δρ Χρ. Πατσιούρας, Δρ Σ. Τσιώτσης, Γ. Δόμβρος, Σ. Σπύρου, Π. Παππάς υποδέχονταν τους επισκέπτες στο περίπτερο του Κολεγίου και παρείχαν ενημερώσεις σχετικά με τα προγράμματα και το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχει το Aegean College.

—Δυναμική παρουσία σπουδαστών και φοιτητών

Την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους φοιτητές των προγραμμάτων του Aegean College, αλλά και σπουδαστές του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ στην ειδικότητα Στέλεχος Οικονομίας και Διοίκησης στον Τομέα της Ναυτιλίας.

Φοιτητές και σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά εκπροσώπους μεγάλων ναυτιλιακών εταιρειών, να συγκεντρώσουν ενημερωτικό υλικό και να αντιληφθούν ότι αποτελούν μέλη ενός πρωτοπόρου εκπαιδευτικού οργανισμού με εξαιρετικά ισχυρή παρουσία στον χώρο της Ναυτιλίας.

—Γιατί Ναυτιλιακές σπουδές στο Aegean College

Το προπτυχιακό και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών που προσφέρει το Aegean College διακρίνονται διότι:

Τα μαθήματα διδάσκουν ακαδημαϊκοί υψηλού επιπέδου (κάτοχοι Διδακτορικών και Μεταπτυχιακών τίτλων Σπουδών στα Ναυτιλιακά), αλλά και επαγγελματίες με μακρά εμπειρία στη ναυτιλιακή αγορά εργασίας (Πλοίαρχοι και στελέχη γραφείου).

Η Σχολή Ναυτιλιακών Σπουδών του Aegean College εδρεύει στον Πειραιά, σε ένα υπερσύγχρονο κτήριο στο κέντρο του μεγάλου Λιμανιού.

Το Aegean College αναπτύσσει ισχυρούς δεσμούς με τον κόσμο της Ναυτιλίαςδιοργανώνοντας σημαντικές εκδηλώσεις με τεράστια αποδοχή από τον επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο όπως το «1ο Ναυτιλιακό Συνέδριο» στον Πειραιά.

Στο πλαίσιο των σπουδών τους οι φοιτητές επισκέπτονται ναυτιλιακές επιχειρήσεις και πλοία εμπορικής ναυτιλίας και κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι φοιτητές συμμετέχουν σε Ημέρες Καριέρας και άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου με σκοπό να έρθουν σε άμεση επαφή με δεκάδες ναυτιλιακές εταιρείες.

Το Aegean College διατηρεί μια ερευνητικά δραστήρια και καινοτόμο ακαδημαϊκή κοινότητα με αιχμή το Ερευνητικό Κέντρο Aegean Research Centre.

Το Κολέγιο διαθέτει υπερσύγχρονα εργαστήρια, βιβλιοθήκη και αίθουσες εξοπλισμένες με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα διδασκαλίας.

Οι φοιτητές έχουν στη διάθεσή τους εκπαιδευτικό Portal (e-college), μέσω του οποίου αποκτούν πρόσβαση στην ύλη των μαθημάτων και επικοινωνούν με τους καθηγητές.

Οι φοιτητές έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του συνεργαζόμενου πανεπιστημίου, η οποία περιέχει χιλιάδες συγγράμματα, ψηφιοποιημένα βιβλία και επιστημονικά περιοδικά, καθώς και στη ναυτιλιακή βάση δεδομένων Clarksons.

Το Aegean College προσφέρει στους φοιτητές δωρεάν μαθήματα εκμάθησης αγγλικής γλώσσας και άλλων ξένων γλωσσών που χρησιμοποιούνται στον διεθνοποιημένο ναυτιλιακό κλάδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ