ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση μαλλιών: Μύθοι και αλήθειες

Μεταμόσχευση μαλλιών: Μύθοι και αλήθειες

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι προχωράνε σε μεταμόσχευση μαλλιών, με στόχο όχι μόνο την επίτευξη μίας καλύτερης εξωτερικής εμφάνισης, αλλά και τη βελτίωση της ψυχολογίας. Η ολοένα και αυξημένη ζήτηση όμως, αναπόφευκτα, δημιουργεί και μύθους γύρω από τη συγκεκριμένη επέμβαση.

Η Δρ. Κατερίνα Καλογιάννη, ειδική δερματολόγος με εξειδίκευση στην επανορθωτική χειρουργική τριχωτού κεφαλής και στη δερματοχειρουργική, δίνει απαντήσεις σχετικά με την εμφύτευση μαλλιών καταρρίπτοντας πολλούς από τους μύθους.

1. Το αποτέλεσμα δε φαίνεται φυσικό

Η μεταμόσχευση μαλλιών πραγματοποιείται με τον εξής τρόπο: Αρχικά σχεδιάζεται η περιοχή που θα λάβει τα νέα τριχοθυλάκια. Αφαιρούνται οι απαραίτητοι τριχικοί θύλακες από τη δότρια περιοχή, η οποία αφορά το πίσω, κάτω μέρος της κεφαλής (ινιακή χώρα, ζώνη σταθερής τριχοφυΐας) και στη συνέχεια επανατοποθετούνται στην περιοχή λήψης. Φυσικά, το βήματα δεν είναι τόσο απλά, αλλά είναι σημαντικό ο κάθε ασθενής να έχει μία απλοποιημένη εικόνα της διαδικασίας.

Το βασικό σημείο εδώ είναι ότι αφαιρούνται φυσικά θυλάκια τριχών και επανατοποθετούνται τα ίδια τριχοθυλάκια. Η μίμηση της φυσικής διάταξης των τριχοθυλακίων στο ανθρώπινο κεφάλι είναι απαραίτητη ώστε το αποτέλεσμα να είναι άψογο. Το κεφάλι ΔΕΝ έχει χειρουργημένη όψη, αλλά φαίνεται φυσικό.

Στην κλινική της Δρ. Κατερίνας Καλογιάννη, «hair & skin surgery», για τον σχεδιασμό της πρόσθιας περιοχής τηρούνται όλοι οι κανόνες παγκόσμιας προσωπομετρίας και οι σχεδιασμοί των νέων μαλλιών τροποποιούνται στα χαρακτηριστικά του εκάστοτε ατόμου. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιατρός: «Ο κάθε ένας που υποβάλλεται σε μεταμόσχευση μαλλιών, αποτελεί μοναδική περίπτωση. Το κεφάλι του αντιμετωπίζεται σαν έργο τέχνης! Φιλοτεχνείται σε τρισδιάστατη μορφή και αποτελεί “κέντημα” που περικλείει υλικά αυτόλογης μεταμόσχευσης, με μαθηματική ακρίβεια. Η τέλεια μεταμόσχευση μαλλιών είναι υπόθεση υψηλής αισθητικής και ταλέντου». Στόχος είναι η απόκτηση φυσικών, πλούσιων μαλλιών που συνεχίζουν να μεγαλώνουν και να αναπτύσσονται φυσιολογικά.

2. Όλες οι κλινικές είναι κατάλληλες για μία τόσο απλή επέμβαση

Εδώ υπάρχουν δύο μύθοι. Αρχικά, δεν είναι όλες οι κλινικές κατάλληλες και δεύτερον, η μεταμόσχευση μαλλιών αφορά μία χειρουργική επέμβαση. Ως εκ τούτου, δε μπορεί να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση μία απλή διαδικασία. Λόγω της αυξημένης ζήτησης για εμφύτευση μαλλιών, ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί οδηγώντας πολλές κλινικές και κέντρα αισθητικής να προσφέρουν οικονομικές λύσεις με αμφιβόλου ποιότητας αποτελέσματα. Όπως τονίζει η Δρ. Καλογιάννη: «Η μεταμόσχευση μαλλιών πρέπει να εκτελείται αυστηρά σε κλινική που τηρεί καθορισμένα κριτήρια ασφάλειας και υγιεινής και σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό. Ο ιατρός πρέπει να είναι εξειδικευμένος στη δερματοχειρουργική και στη δερματολογία, καθώς η εγχείρηση μεταμόσχευσης μαλλιών απαιτεί μεγάλη ακρίβεια». Ειδικά με τη μέθοδο FUE, κατά την οποία πραγματοποιείται μεμονωμένη αφαίρεση τριχοθυλακίων (ένα προς ένα), η εμπειρία του ιατρού για την ακριβή εξαγωγή, ορθή συντήρηση και μελετημένη τοποθέτηση των μοσχευμάτων είναι καθοριστική. Επεμβάσεις σε κλινικές αμφιβόλου ποιότητας που πραγματοποιούνται από ερασιτέχνες νοσηλευτές ή αισθητικούς θα έχουν ένα πρόχειρο και προσωρινό αποτέλεσμα, ενώ οι πιθανότητες για ορατούς τραυματισμούς και οιδήματα είναι μεγάλες. Η Δρ. Κατερίνα Καλογιάννη είναι μία από τις ελάχιστες πιστοποιημένες δερματολόγους με εξειδίκευση στην επανορθωτική χειρουργική τριχωτού κεφαλής και στη δερματοχειρουργική.

3. Η επιτυχία εξαρτάται αποκλειστικά από την τεχνική που θα επιλεγεί

Η εξελιγμένη τεχνολογία και ο σύγχρονος μηχανολογικός εξοπλισμός που χρησιμοποιούνται στη μέθοδο FUE και FUT είναι η απαραίτητη βάση για μία τόσο απαιτητική επέμβαση. Τον καθοριστικό ρόλο όμως στην επιτυχία της εν λόγω επέμβασης τον παίζει ο ανθρώπινος παράγοντας. Καμία τεχνολογία στην ιστορία της ανθρωπότητας δε θα είχε πρακτικό χαρακτήρα αν ο άνθρωπος δε μπορούσε να την αξιοποιήσει όπως έπρεπε. Ως εκ τούτου, ο δερματολόγος-χειρουργός που αναλαμβάνει τη μεταμόσχευση, αλλά και το προσωπικό που έχει επιλέξει πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο. Όπως αναφέρει και η Δρ. Καλογιάννη «Κάθε ένας από τους συνεργάτες της εξειδικευμένης ομάδας - οι νοσηλευτές και ο αναισθησιολόγος - έχουν επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια και με γνώμονα την εξειδίκευση και την εμπειρία τους πάνω στο αντικείμενο».

4. Η επέμβαση είναι ακίνδυνη με 100% επιτυχία

Η χειρουργική επέμβαση για την εμφύτευση μαλλιών, παρόλο που είναι ελάχιστα επεμβατική, δεν παύει να αποτελεί ένα χειρουργείο. Όπως σε κάθε χειρουργείο, βασικός παράγοντας που καθορίζει την επιτυχία είναι η κλινική εξειδίκευση, η εμπειρία και η τεχνογνωσία του δερματολόγου-χειρουργού. Η ιατρός Κατερίνα Καλογιάννη, με πολύχρονη εμπειρία στο χώρο μπορεί να αναλάβει με επιτυχία κάθε περιστατικό, χαρίζοντας σε κάθε άνθρωπο αυτοπεποίθηση και μόνιμα αποτελέσματα.

cnn 1

Με την κατάλληλη τεχνογνωσία της ιατρού και του νοσηλευτικού προσωπικού, το σωστό σχεδιασμό της πρόσθιας περιοχής και τη σωστή συντήρηση των τριχοθυλακίων, έχει αποδειχτεί ότι η επιτυχία της τεχνικής μεταμόσχευσης μαλλιών FUE αγγίζει το 100%.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μεταμόσχευση μαλλιών συμβουλευτείτε την ειδική δερματολόγο Δρ. Κατερίνα Καλογιάννη και την εξειδικευμένη κλινική «hair & skin surgery».

Στοιχεία επικοινωνίας:
Δρ. Κατερίνα Καλογιάννη
www.hairsurgery.gr
Σέκερη 6, Κολωνάκι 10674
210 3647787
info@hairsurgery.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ