ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι νικητές του Beyond Hackathon της Eurobank

Οι νικητές του Beyond Hackathon της Eurobank

Η αξιοποίηση των δεδομένων που έχουν στη διάθεση τους οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, νέες υπηρεσίες για την «ενοποίηση» τραπεζικών λογαριασμών αλλά και εφαρμογές που λύνουν προβλήματα όπως είναι οι εταιρικές δαπάνες ή το μοίρασμα των λογαριασμών σε μία ομάδα ήταν ορισμένα από τα θέματα που ασχολήθηκαν οι διαγωνιζόμενοι στον 3ο Beyond Hackathon, τον διαγωνισμό για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών της Eurobank που ολοκληρώθηκε χθες.

Στον συγκεκριμένο «μαραθώνιο» καινοτομίας συμμετείχαν 20 ομάδες, αλλά τελικώς τις προτάσεις τους παρουσίασαν 17 ομάδες αποτελούμενες από 60 συμμετέχοντες, εκ των οποίων 3 ομάδες ήρθαν από τη Βουλγαρία και 1 από τη Σερβία.

Την πρώτη θέση και το χρηματικό βραβείο των 7 χιλιάδων ευρώ κέρδισε η ομάδα Expendzen, η οποία έχει αναπτύξει μία εφαρμογή για την απλοποίηση των διαδικασιών εγκρίσεων, της αποστολής τιμολογίων και της παρακολούθησης των εταιρικών δαπανών από εργαζόμενων της επιχείρησης με τη χρήση virtual καρτών μίας χρήσεως και prepaid καρτών. Σημειωτέον πως η συγκεκριμένη ομάδα είχε κερδίσει και τον αντίστοιχο διαγωνισμό της Alpha Bank (Fintech Challenge) τον περασμένο Νοέμβριο με την ίδια ιδέα, η ανάπτυξη της οποίας πάντως έχει προχωρήσει αρκετά.

Τη δεύτερη θέση που συνοδευόταν από χρηματικό βραβείο 3 χιλιάδων ευρώ απέσπασε η ομάδα Tenderly από τη Σερβία, η οποία παρουσίασε ένα marketplace για τη συνεργασία μικρών επιχειρήσεων με μεγάλους οργανισμούς που αναζητούν προμηθευτές. Στο συγκεκριμένο marketplace, οι προμηθευτές αξιολογούνται και με βάση δεδομένα που προέρχονται από τα στοιχεία της τράπεζας όσον αφορά το βαθμό φερεγγυότητας τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τρίτη συνεχή χρονιά που διοργανώνεται το συγκεκριμένο hackathon από τη Eurobank με τη συνεργασία του Found.ation και του The Cube.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ