ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στήριξη στα ελληνικά τουριστικά startups από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος

Στήριξη στα ελληνικά τουριστικά startups από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος

Την πρόθεση του ξενοδοχειακού κλάδου να στηρίξει τις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού αποδεικνύει η απόφαση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος να θέσει άμεσα υπό τη σκέπη του τον νεοσύστατο Σύνδεσμο Νεοφυών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Travel Startups Greece).

Όπως ανακοινώθηκε σε κοινή συνέντευξη Τύπου, στόχος του ΞΕΕ είναι να υποστηρίξει την προσπάθεια του συνδέσμου για τη δημιουργεία ενός οικοσυστήματος καινοτομίας που θα δημιουργεί τελικά προϊόντα και υπηρεσίες με μετρήσιμη προστιθέμενη αξία για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής ξενοδοχίας και της τουριστικής αγοράς, αλλά και ικανά να διοχετευτούν στην παγκόσμια αγορά του τουρισμού, αποτελώντας απτό παράδειγμα εξωστρέφειας.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΞΕΕ δρομολογεί τη στέγαση του συνδέσμου σε χώρο εκμισθωμένο από το ίδιο, την κάλυψη όλων των σχετικών λειτουργικών δαπανών, τη δικτύωση των μελών του συνδέσμου με τα ελληνικά ξενοδοχεία αλλά και την με κάθε τρόπο ενίσχυση της προσπάθειας του συνδέσμου για τη δημιουργία ενός «επιταχυντή» (accelerator). Ο συγκεκριμένος accelerator θα έχει ως στόχο να βοηθήσει στην ταχύτερη ανάπτυξη των ελληνικών τουριστικών startups, προσφέροντας εξειδικευμένο mentorship, δικτύωση αλλά και συνεργασίες με τις εγχώριες τουριστικές επιχειρήσεις.

IMG 2757

Όπως αναφέρθηκε, το πρόγραμμα των δράσεων θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι στον σύνδεσμο που λειτουργεί με τη λογική του cluster συμμετέχουν αυτή τη στιγμή περισσότερες από 20 ελληνικά startups, τα οποία δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Αλέξανδρος Βασιλικός ανέφερε ότι «σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάζουμε άλλη μια δράση που απαντά στο στρατηγικό ζητούμενο για περισσότερη καινοτομία, περισσότερη τεχνολογία, περισσότερη γνώση μέσα στην καθημερινή οικονομική διαδικασία. Το ΞΕΕ αναλαμβάνει να στεγάσει, να υποστηρίξει και να δικτυώσει νέα επιχειρηματικά εγχειρήματα από ταλαντούχους και υψηλά καταρτισμένους νέους ανθρώπους. Είμαστε δίπλα τους για να τους βοηθήσουμε να κάνουν τις ιδέες τους πραγματικότητα και να δημιουργήσουν νέες αξίες για την ελληνική και γιατί όχι για την παγκόσμια τουριστική αγορά».

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του νέου συνδέσμου, Κατερίνα Σαντίκου σημείωσε ότι «σκοπός του συνδέσμου μας, o οποίος ξεκίνησε με συναντήσεις και ζυμώσεις πριν ένα χρόνο είναι η ενδυνάμωση της ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας που δραστηριοποιείται στον τουρισμό, ο σχεδιασμός τεχνολογίας και εφαρμογών για τον τουρισμό που μπορούν να αξιοποιηθούν για την επαύξηση του εθνικού τουριστικού προϊόντος καθώς και η κατάρτιση των μελών μας και η διασύνδεση τους με εξειδικευμένα στελέχη της εγχώριας και διεθνούς τουριστικής αγοράς». Σύμφωνα με την κα Σαντίκου, πέραν του ΞΕΕ θα επιδιωχθεί η συνεργασία με όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που εμπλέκονται στον κλάδο του τουρισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ