ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δράσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στον τομέα της ωρολογοποιίας από τη RIST Hellas

Δράσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στον τομέα της ωρολογοποιίας από τη RIST Hellas

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το θέμα του παρεμπορίου αποτελεί «πληγή» για την οικονομία μιας χώρας, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για μια χώρα όπως η Ελλάδα, η οποία τα τελευταία χρόνια υποφέρει εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Όταν, λοιπόν, πριν από λίγο καιρό είδαν το «φως» της δημοσιότητας στοιχεία που αφορούσαν το παρεμπόριο στον τομέα της ωρολογοποιίας στη χώρα μας, μια εταιρεία με μεγάλη δύναμη στον εν λόγω χώρο αποφάσισε να αναλάβει δράση: Ο λόγος για τη RIST Hellas.

Η RIST Hellas -μια δυναμική εταιρεία με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στον πλέον ανταγωνιστικό τομέα της ωρολογοποιίας- αποφάσισε να πάρει στα χέρια της την κατάσταση και για να το πετύχει αυτό, εστίασε σε συγκεκριμένα σημεία, στοχεύοντας τόσο στην καταπολέμηση του συγκεκριμένου φαινομένου όσο και στην -άκρως απαραίτητη- ενημέρωση των καταναλωτών.

Τα στοιχεία που προκαλούν ανησυχία

Οι πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές προκαλούν προβληματισμό και σίγουρα εξηγούν το γιατί μια εταιρεία όπως η RIST Hellas αποφάσισε να προχωρήσει σε μια σειρά από κινήσεις με σκοπό την εξάλειψη του προβλήματος.

Ενδεικτικά αξίζει να αναφέρουμε ότι στην Ελλάδα, το φαινόμενο αυτό δημιουργεί συνθήκες «ξαφνικού θανάτου» στις όποιες εναπομείνασες υγιείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας καθώς και ότι η απώλεια των φορολογικών εσόδων από τις συγκεκριμένες, παράνομες δραστηριότητες, υπολογίζεται σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ. Το γεγονός αυτό, μάλιστα, λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, αν αναλογιστεί κάποιος τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των ηλεκτρονικών καταστημάτων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον κλάδο.

Οι δράσεις της RIST Hellas

Μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο των δράσεών της η εταιρεία συνεργάστηκε με την ειδική ομάδα «Προστασίας Προϊόντων» που συνέστησε το Fossil Group στην Ελβετία, ενημερώνοντας όλες τις αρμόδιες αρχές που ελέγχουν τις εμπορικές κινήσεις από και προς όλα τα σημεία εισόδου της χώρας, με στόχο τον εντοπισμό κάθε παράνομης εμπορικής δραστηριότητας.

Η σημασία της ενημέρωσης και το Authenticity Project

Η πιο σημαντική κίνηση, ωστόσο, αφορά αναμφίβολα στην ενημέρωση του κοινού και την πρωτοβουλία που η RIST Hellas λαμβάνει προς αυτή την κατεύθυνση με σκοπό την προστασία των καταναλωτών. Η κίνηση αυτή ακούει στο όνομα Authenticity Project και σχετίζεται με την αυθεντικότητα των αγαπημένων μας προϊόντων και τη δυνατότητα των καταναλωτών να διασφαλίσουν οι ίδιοι ότι η αγορά τους είναι αυθεντική τη στιγμή της αγοράς τους. Πρόκειται αναμφίβολα για μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία η οποία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κάποιος ότι όσοι επιλέγουν να την ακολουθήσουν, επιβραβεύονται.

Πράγματι, σε μια προσπάθεια να προβάλει τη σημασία της αυθεντικότητας, η RIST Hellas δίνει κάθε μήνα στους καταναλωτές που έχουν επιλέξει αυθεντικά ρολόγια του Fossil Group τη δυνατότητα συμμετοχής σε έναν ξεχωριστό διαγωνισμό με δώρο ένα ταξίδι για δύο άτομα σε μια… αυθεντική πόλη του κόσμου και μία σειρά άλλων επώνυμων δώρων και προνομίων.

Η θέση της RIST Hellas

O κ. Βασίλης Τοτόλης, CEO της RIST Hellas, τονίζει τη σημασία που πρέπει να δείχνουν οι καταναλωτές στις αγορές τους καθώς πρέπει να γίνονται αποκλειστικά από εξουσιοδοτημένα καταστήματα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Στόχος μας είναι η προστασία των ίδιων των καταναλωτών από τα προϊόντα αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας που διακινούνται στην ελληνική αγορά, αλλά παράλληλα θέλουμε να διασφαλίσουμε τη φήμη και την αξιοπιστία των προϊόντων μας. Γι’ αυτό προτείνουμε στους καταναλωτές πριν πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε αγορά, να αναζητούν πάντοτε τα εξουσιοδοτημένα καταστήματα και να εμπιστεύονται μόνο αυτά».

Μάθετε περισσότερα για το Authenticity Project by RIST Hellas : ΕΔΩ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ