ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μαθιός Ρήγας: Η ενέργεια μπορεί να γίνει ατμομηχανή της οικονομίας

Μαθιός Ρήγας: Η ενέργεια μπορεί να γίνει ατμομηχανή της οικονομίας

Ο κλάδος της ενέργειας μπορεί να γίνει ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, τόνισε μιλώντας στο CNN Greece ο διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas, κ. Μαθιός Ρήγας, λέγοντας ότι το παράδειγμα της Energean το αποδεικνύει.

Στο πλαίσιο των βραβείων Diamonds of the Greek Economy όπου η Energean βραβεύτηκε για την προσφορά της και τις επιδόσεις της, ο κ. Ρήγας τόνισε ότι η Energean πήρε πριν από δέκα χρόνια το κοίτασμα του Πρίνου σε μια εποχή που φαινόταν πως δεν έχει κανένα μέλλον και σήμερα παράγει 4.000 βαρέλια πετρέλαιο την ημέρα και έχει 40 εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο ακόμη να δώσει. Στο κοίτασμα του Πρίνου η Energean έχει επενδύσει 350 εκατομμύρια δολάρια.

Η Energean είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Αγγλίας με χρηματιστηριακή αξία πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια και αυτό κατά τον κ. Ρήγα αποτελεί απόδειξη ότι η ενέργεια μπορεί να παίξει αποφασιστικό ρόλο στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

Αναφορικά με την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρίας στην Ανατολική Μεσόγειο ο κ. Ρήγας είπε ότι η Energean είναι η δεύτερη εταιρία που θα παράξει φυσικό αέριο στο Ισραήλ. Το project στο Ισραήλ είναι ύψους 1,6 δισεκατομμυρίου δολαρίων και η Energean κατέχει το 40% της πώλησης στην αγορά φυσικού αερίου στη χώρα.

Στη δυτική Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ισπανική Repsol η Energean, έχει ξεκινήσει τις γεωφυσικές έρευνες για να εξακριβωθεί αν και τι είδους κοιτάσματα υπάρχουν. Η προσπάθεια έχει ξεκινήσει και όπως είπε ο κ. Ρήγας χρειάζεται συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας να στηρίξουν τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο με ένα μακροχρόνιο πλάνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ