ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Cosmote: ενεργοποίησε την πρώτη σύνδεση οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι

Cosmote: ενεργοποίησε την πρώτη σύνδεση οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι

Η «μάχη» των ευρυζωνικών συνδέσεων αρχίζει πλέον να αποκτά νέα διάσταση με τον όμιλο ΟΤΕ να εισέρχεται δυναμικά στο χώρο των συνδέσεων με τη χρήση οπτικών μέχρι το σπίτι, οι οποίες προσφέρουν εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες πρόσβασης που φθάνουν έως το 1 Gbps.

Η Cosmote ενεργοποίησε σήμερα το πρωί, παρουσία και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, την πρώτη σύνδεση οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου με την ταχύτητα τόσο στη λήψη όσο και στην αποστολή δεδομένων να φθάνει στο 1 Gbps στη ζωντανή επίδειξη που ακολούθησε.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν από την ενεργοποίηση της σύνδεσης στον κόμβο του ΟΤΕ στο Παλαιό Φάληρο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ υποστήριξε ότι η κάλυψη όσον αφορά τις συνδέσεις οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (FTTH) θα φθάσει στα 150.000 νοικοκυριά μέχρι το τέλος του 2019, ενώ αναφέρθηκε και στο επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου που προβλέπει επενδύσεις 2 δισ. ευρώ μέχρι το 2022, έχοντας ως στόχο τη σύνδεση 1 εκατ. νοικοκυριών με FTTH.

Από την πλευρά του, ο κ. Παππάς τόνισε τη σημασία των τηλεπικοινωνιακών υποδομών, ενώ επεσήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι το 2025 το 50% των νοικοκυριών της χώρας να έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει σύνδεση οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για τις συνδέσεις οπτικών ινών μέχρι το σπίτι υπάρχει επιδότηση 360 ευρώ μέσα από τη δράση Superfast Broadband του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Η δράση υλοποιείται με τη μέθοδο κουπονιού (voucher).

Προς το παρόν, η Cosmote θα προσφέρει ταχύτητες σύνδεσης που φθάνουν στα 100 και 200 Mbps όσον αφορά στη λήψη δεδομένων (σ.σ. η ταχύτητα αποστολής είναι στα 10 και στα 20 Mbps αντίστοιχα) με δυνατότητα αναβάθμισης μέχρι το 1 Gbps. Πακέτα για υψηλότερες ταχύτητες δεν πρόκειται να διατεθούν σύντομα, αν και πολλά εξαρτώνται από την εμπορική πολιτική που θα αποφασιστεί από την Cosmote.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, αυτή τη στιγμή η Cosmote μπορεί να προσφέρει σύνδεση FTTH σε 4000 νοικοκυριά στις περιοχές του Παλαιού Φαλήρου, της Αγίας Παρασκευής, του Χολαργού, του Βυζαντίνου (Καλαμαριά) και του αστικού κέντρου που καλύπτει το Μέγαρο ΟΤΕ στο Μαρούσι. Όπως είναι προφανές, η κάλυψη θα διευρύνεται διαρκώς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ