ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς μπορούν οι νέοι να σχεδιάσουν το δικό τους αύριο στην Ελλάδα του σήμερα

Πώς μπορούν οι νέοι να σχεδιάσουν το δικό τους αύριο στην Ελλάδα του σήμερα

Αριστεία, αξιοκρατία, ήθος, όραμα. Οι παραπάνω λέξεις αποτελούν ορόσημα για κάθε κοινωνία που θέλει να εξελιχθεί και για κάθε άνθρωπο που ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι στην Ελλάδα της κρίσης, οι εν λόγω έννοιες έχουν χαθεί -ή περιοριστεί αισθητά- από το ελληνικό λεξιλόγιο και κυρίως, την καθημερινότητά μας.

Πολλοί είναι οι πολίτες οι οποίοι πιστεύουν πως, εν έτει 2018, η Ελλάδα αποτελεί μια χώρα η οποία δεν μπορεί να προσφέρει στον νεανικό της πληθυσμό τα εφόδια που χρειάζεται ώστε να προχωρήσει μπροστά. Μήπως, όμως, οι νέοι είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν τελικά μέσα τους τη δύναμη να δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο για την Ελλάδα μας;

Τα παραδείγματα των παιδιών που δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον είναι πολλά. Τα περισσότερα από αυτά, όμως, παραμένουν άγνωστα. Πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι κάθε μέρα προσπαθούν να ξεπερνούν τα όριά τους και κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους ώστε να πηγαίνουν μπροστά, παρά τα εμπόδια που εμφανίζονται στον δρόμο τους.

Αυτούς τους ανθρώπους, λοιπόν, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε χάρη στο φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ, το Νο1 brand στη αγορά εμφιαλωμένου φυσικού μεταλλικού νερού, το οποίο εδώ και 30 χρόνια έχει καταφέρει να δημιουργήσει δυνατές σχέσεις με τους καταναλωτές, κερδίζοντας την προτίμησή τους.

2

Μπορεί κάποιος να σχεδιάσει το δικό του αύριο στην Ελλάδα του σήμερα;

Το βίντεο με τις ιστορίες των νέων, το οποίο κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του Διαδικτύου μοιράζοντας έμπνευση και χαμόγελα, κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι. Αφορά σε περιπτώσεις που αποτελούν εξαιρετικά παραδείγματα επιμονής και επιτυχίας και αποδεικνύουν ότι τελικά, στην Ελλάδα του σήμερα δεν είναι τόσο δύσκολο να σχεδιάσει κάποιος το δικό του αύριο.

Από τον 18χρονο Αλέξανδρο Σκορίλα, ο οποίος είναι επικεφαλής της Εθνικής Ομάδας Tennis Νέων Ανδρών, στον 22χρονο Χάρη Ιωάννου, Μηχανικό Υπολογιστών, εφευρέτη και νεότερο Έλληνα βραβευμένο επιστήμονα και από τον μόλις 5,5 ετών Στέλιο Κερασίδη με τα τρία παγκόσμια και τα δύο πανελλήνια βραβεία σε πιανιστικούς διαγωνισμούς, στη Γλυκερία Σκάρκου, η οποία αν και είναι μόλις 12 ετών, κατέχει την 3η θέση στον ημιμαραθώνιο 5 χλμ. Αθήνας.

Η πρόοδος και η εξέλιξη είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα ταλαντούχα αυτά παιδιά και τα οποία αποτελούν, άλλωστε, σημεία αναφοράς για τη ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ και η οποία εδώ και πολλά χρόνια προσπαθεί να δημιουργεί νέα μοντέλα ανάπτυξης και προοπτικής για τη χώρα.

3

Σε μια προσπάθεια, λοιπόν, να μοιράσει έμπνευση και να φέρει στην επιφάνεια τα σπουδαία επιτεύγματα των νέων Ελλήνων, η εταιρεία δημιούργησε μια ξεχωριστή καμπάνια, η οποία ουσιαστικά «αγκαλιάζει» τους ανθρώπους -και δη τους νέους- οι οποίοι δημιουργούν ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα.

Η αλήθεια είναι, βέβαια, πως η νέα αυτή κίνηση της ελληνικής εταιρείας είναι ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση που εδώ και αρκετά χρόνια ακολουθεί και η οποία σχετίζεται με την κοινωνική της υπευθυνότητα και την επιλογή της να είναι πρεσβευτής του καλού. Αυτός είναι ο λόγος που το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ συνεργάζεται συχνά με επίσημους φορείς και αναγνωρισμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, προσφέροντας συνεχώς σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι θυμούνται ακόμα την ενέργεια που η ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. έκανε το 2007 σε συνεργασία με την ActionAid και χάρη στην οποία περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι στην Κένυα απέκτησαν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

4

Προς ένα καλύτερο αύριο

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να προβάλλονται όσο πιο συχνά γίνονται ενέργειες όπως από αυτή που το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ δημιούργησε και κυρίως, οι άνθρωποι που πρωταγωνιστούν σε αυτές και οι οποίοι αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους. Παρά το νεαρό της ηλικίας τους, δημιουργούν ένα καλύτερο αύριο, το οποίο έχει αντίκτυπο σε ολόκληρη την κοινωνία, για αυτό και είναι σημαντικό να έρχονται πάντα στο «φως» τα επιτεύγματά τους. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως στην Ελλάδα του σήμερα και παρά τις δυσκολίες, ο καθένας μπορεί να σχεδιάσει το δικό του αύριο, αρκεί να το πιστέψει.