ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χανιά: Τα 5 must see και πώς θα φτάσετε με άνεση και πολυτέλεια

Χανιά: Τα 5 must see και πώς θα φτάσετε με άνεση και πολυτέλεια

Τα Χανιά είναι η τοποθεσία σύμφωνα με την οποία οι Μινωίτες έκτισαν την «Κυδωνία». Η πόλη αποτέλεσε μετά τη Μινωική εποχή μια σημαντική πόλη-κράτος με όρια από τη θάλασσα μέχρι τους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Η βαρυσήμαντη ιστορία της πόλης, καθιστά τα Χανιά έναν προορισμό που όσες φορές κι αν επισκεφθείτε, άλλες τόσες θα θέλετε να επιστρέψετε…

Η φιλοξενία των ανθρώπων, οι μυρωδιές της κρητικής κουζίνας, ο ήχος από τα ποτήρια της ρακής είναι όλα όσα θα σου μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη και τα χαρακτηριστικά εκείνα του νησιού που συνεχώς θα σε καλούν να επιστρέψεις. Αν, λοιπόν, τα Χανιά είναι ο προορισμός που σκέφτεστε να επιλέξετε για τις φετινές θερινές σας διακοπές, ή αν έχετε ήδη επιλέξει το κατάλυμα που θα σας φιλοξενήσει στην ομορφότερη πόλη της Κρήτης, τότε δεν μένει παρά να κλείσετε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια και να σημειώσετε όλα εκείνα που αξίζει να επισκεφθείτε.

Τι αξίζει να δείτε

#1 Την παλιά πόλη

Κάθε στενό της παλιάς πόλης των Χανίων κρύβει μία έκπληξη, ενώ σε κάθε βόλτα ελλοχεύει και μία εμπειρία. Μια και μόνο βόλτα πλάι στη θάλασσα αρκεί για να σας πείσει πως το Ενετικό λιμάνι των Χανίων, το σήμα κατατεθέν της πόλης, είναι μία από τις πιο όμορφες και χαρακτηριστικές εικόνες της Ελλάδσας. Επίσης, σε κάθε γωνιά, σε κάθε στροφή, θα συναντήσετε ένα ακόμα μνημείο, ένα αξιοθέατο που αξίζει την προσοχή σας, όπως το τέμενος του Κιουτσούκ Χασάν Μπέη ή Γιαλί Τζαμισί, το ανακαινισμένο Μεγάλο Αρσενάλι, τη Σπλάνζια, το Κουμ Καπί.

#2 Ο Αιγυπτιακός Φάρος

Ο Αιγυπτιακός Φάρος είναι το «στολίδι» του ενετικού λιμανιού και το πλέον φωτογραφημένο μνημείο της πόλης. Σταθείτε δίπλα στον φάρο του λιμανιού των Χανίων, το ενετικό έργο του 16ου αιώνα, που θυμίζει καρτ-ποστάλ και θαυμάστε τον! Έχει ύψος 21 μέτρα, το φως του καλύπτει απόσταση επτά μιλίων και θεωρείται από τους παλαιότερους φάρους στον κόσμο. Θυμίζει μιναρέ ως προς τη μορφή του και ως προς την εσωτερική πέτρινη σκάλα, που οδηγεί στο μπαλκόνι με το γυάλινο πυργίσκο.

#3 Τα Φαλάσαρνα και τον Μπάλο

Εκτός από την πανέμορφη παλιά πόλη, τα Χανιά φημίζονται και για τις παραλίες. Στα Φαλάσαρνα η λευκή άμμος, τα τιρκουάζ νερά και το μαγικό ηλιοβασίλεμα θα κλέψουν την καρδιά σας. Πρόκειται, άλλωστε, για μια από τις ωραιότερες παραλίες της Μεσογείου. Επίσης, μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε την παραδεισένια λιμνοθάλασσα του Μπάλου, την πιο πολυφωτογραφημένη παραλία της Κρήτης. Χαλαρώστε στα αβαθή πρασινογάλαζα και τιρκουάζ νερά, παρατηρήστε την άμμο με τις ρόδινες αποχρώσεις από τα εκατομμύρια σπασμένα κοχύλια.

#4 Το Φραγκοκάστελλο

Λίγο έξω από τα Σφακιά βρίσκεται τo μεσαιωνικό Φραγκοκάστελλο. Υπολογίζεται πως κατασκευάστηκε το 1371 από τους Ενετούς, ενώ ο θρύλος των Δροσουλιτών που το συνοδεύει είναι από τους πιο διαδεδομένους, όχι μόνο στην κρητική παράδοση αλλά και στην ελληνική. Σύμφωνα με αυτόν, οι Δροσουλίτες, οι Χανιώτες που πολεμούσαν κατά των Τούρκων κατακτητών, γυρνούν στο κάστρο κάποιες νύχτες και φαίνονται ως σκιές στους τοίχους του…

xania

#5 Το φαράγγι της Σαμαριάς

Αφού φτάσετε μέχρι τα Χανιά, τότε μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το φαράγγι της Σαμαριάς, γνωστό ως «Φάραγγας», για να ζήσετε μία ανεπανάληπτη εμπειρία. Στα 18 χλμ του φαραγγιού θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε το μεγαλείο της κρητικής φύσης να σας αποκαλύπτεται σε αυτό το καταφύγιο του σπάνιου κρητικού αίγαγρου. Η κατάληξη της πεντάωρης πεζοπορίας στην παραλία της Αγίας Ρουμέλης θα σας χαρίσει ως επιβράβευση μια από τις ωραιότερες βουτιές της ζωής σας.

Πώς να πάτε

Φυσικά με την αξιοπιστία και την εμπειρία των Μινωικών Γραμμών, που πλέον με τη γραμμή Πειραιάς-Χανιά-Πειραιάς, μπορείτε να προσεγγίσετε τον αγαπημένο σας προορισμό σε μόλις 6,5 ώρες, με το υπερσύγχρονο Cruise Ferry Mykonos Palace! Συγκεκριμένα, το πλοίο θα αναχωρεί καθημερινά από το λιμάνι του Πειραιά στις 16:00 και από το λιμάνι της Σούδας στις 24:00 και θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο σε 6 ώρες και 30 λεπτά.

xania 2

Σχετικά με το Cruise Ferry Mykonos Palace, ένα νέο πλοίο, μόλις 16 ετών, αντάξιο της πόλης των Χανίων, που αποτελεί από τα πλέον σύγχρονα και πολυτελή επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία στην Ευρώπη, στην κατηγορία του. Mπορεί να φιλοξενήσει 1.922 επιβάτες, 732 κλίνες και 821 Ι.Χ. αυτοκίνητα ή 104 φορτηγά και 110 Ι.Χ.. Διαθέτει υπερσύγχρονα συστήματα ασφάλειας και πλοήγησης και πλήρως ανανεωμένο ξενοδοχειακό εξοπλισμό, προσεγμένo σε κάθε λεπτομέρεια (μοντέρνες καμπίνες, self service και a la carte εστιατόρια, bars, σαλόνια, πισίνα, συνεδριακό και εμπορικό κέντρο, ευρύχωρα γκαράζ), προσφέροντας υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών εν πλω, πολυτέλεια, άνεση και μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία για το επιβατικό κοινό και ποιοτική μεταφορά για οχήματα και εμπορεύματα.

xania 3

Πληροφορίες, κρατήσεις και μοναδικές προσφορές

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Κεντρικά Πρακτορεία των Μινωικών Γραμμών, μέσω των Πανελλαδικών αριθμών 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο) & 18175 (από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο), στα συνεργαζόμενα πρακτορεία ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της εταιρείας, www.minoan.gr. Με κύριο μέλημα την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, οι Μινωικές Γραμμές προχώρησαν στη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των κρατήσεων μέσω του Τηλεφωνικού Κέντρου, από τις 07:00 έως 24:00, καθημερινά. Κρατήσεις On-Line σε 24ωρη βάση στο www.minoan.gr.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει πληθώρα προσφορών σε διαφορετικές κατηγορίες επιβατών και οχημάτων που πρέπει να ανακαλύψετε. Δείτε περισσότερα εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ